Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kediye emanet

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve sonrasında da pek çok internet sitesinde karşıma çıkan bir kedi videosunu görünce, refleks olarak ilk yaptığım şey videonun yeni olup olmadığına bakmak oluyor.

Kısa bir süre önce gördüğüm,  bebeği merdivenlerden aşağı düşmekten kurtaran kedi videosu karşıma çıktığında da ilk yaptığım şey onun yeni bir video olup olmadığına bakmak oldu.

İki yıl öncesine ait olduğunu görünce sosyal medyanın etkileşim gücüne bir kez daha hayran oldum. Eski bir video olsa da yarattığı enerji ve paylaşım hızı takdire şayandı!

Kedi videoları zaten video aleminin şüphesiz en çok izlenen işleri oluyor, bunun sebebi milyonlarca insanın sahip olduğu hayvan sevgisi mi yoksa onların insanlardan daha becerikli ve yetenekli olduklarını gördüğümüz videolar ortaya çıkmasını sağlamaları mı işte orası belli değil.

Söz konusu videoda bir kediyi henüz yürüyemeyen ve aşırı hareketli çocuğu merdivenlerden düşmekten kurtarırken izliyoruz. Kedinin, oturduğu koltuktan bir gözüyle merdivenlere giden çocuğu takip ettiği kıvrak manevralarından net bir şekilde anlaşılıyor.

Pek çok kez haber bültenlerinde baktıkları bebeklere işkence eden bakıcıları izlerken bir kedinin yaşadığı evdeki çocuğa karşı böylesine koruyucu hisler beslemesi dikkate değer…

Toplum olarak giderek insani duygularımızı yitirdiğimiz bir gerçek… Duygusuzlaşma sürecimizi yavaş yavaş devam ettirirken bu boşluğu hayvanların doldurmaya başladığını görmek son derece ilginç!

Sahibinin mezarının başından ayrılmayan köpekler, yüzlerce hatta binlerce kilometre uzaktan sahibine dönen hayvanların haberleri…

Varlığımızı sürdürmek adına her geçen gün daha da acımasızlaşırken insanlığımızı parça parça kaybederken hayvanların bizler için yaptıkları adeta birer ders niteliğinde…

Söz konusu kedi, dokuz canına güvendiği için mi yoksa çocuğa büyük bir sevgi duyduğundanmı bilinmez minik çocuğu kurtarmak için verdiği uğraş dikkat çekici…

Videoyu izlerken sevgi ve bağlılık konusunda pek çok insanın yerini rahatlıkla alabilecek bu kediye şapka çıkardım. Çevremizde böylesine dost canlısı hayvanların daha fazla olmasını istedim.

Son olarak hayata kayıtsız kalan kedi dostlarına pek de benzemeyen bu kedinin adını bilmek isteyebilirsiniz. Sahibinin çocuğunu kahramanca bir şekilde kurtaran kedinin adı Gatubela!

İspanyolca bu kelimeyi Türkçeye çevirdiğimizdeyse adı Kedi Kadın oluyor, hani şu Batman'la çarpışmaktan kaçınmayan ve onu kendisine aşık eden çizgi film kahramanından bahsediyorum!  Eh demek ki kedi yaptığı kahramanlığı adından alıyormuş…

O zaman yaşasın kahraman kediler ve kedilere emanet hayatlarımız…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları