Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kayıplar ve kazançlar

Kazanmaya odaklanmış hayatlarımızı doludizgin sürdürürken hemen her gün bir şey kaybediyoruz. Bu kimi zaman sevdiğimiz insanlar olurken, kimi zaman beden sağlığımız oluyor kimi zaman da akıl sağlığımız...

The Revenant filminde, vejetaryen olmasına rağmen bir bizonun karaciğerini çiğ çiğ yiyen ve bunu kariyerinin en zorlu performansı olarak değerlendiren Leonardo Di Caprio, bu tercihi ardından ne kazandı ne kaybetti...

Sonuçta onun bir oyuncu olduğunu ve bunu rol icabı yaptığını söyleyebiliriz! Ancak tercihleri yüzünden bu tarz rollerde oynamak istemeyen ve rolü reddeden pek çok oyuncu da tarih sahnesindeki yerini almıştır.

Gündelik yaşamda kendimiz için oluşturduğumuz ''konfor alanımız'' rahat ve mutlu bir hayat sürmek adına bize doğru bir şekilde koruma sağlayabilir. Bu alanı oluştururken kimi zaman önemli kararlar da alabiliriz.

Hayatta hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için kimi zaman ödünler vermemiz gerekebilir. Bu kimi zaman inandığımız doğruları sorgulamak şeklinde ete kemiğe bürünürken kimi zaman da yaşam tarzımızı baştan şekillendirmeye kadar varabilir.

Mesela şimdiye kadar birlikte olmaktan keyif aldığımız bazı kişilerden uzak durmaya başlarız. Son zamanların moda deyimiyle ''toksik'' arkadaşlardan kurtuluruz. Sonra daha uzun yaşamak adına vejetaryen olmaya karar veririz çünkü yaptığımız seçimin sadece bizim için değil doğa için de bir kazanç olduğunu biliriz. Dünyayı kurtarmak adına aldığımız bu önemli kararı her yerde de ilan etmekten geri durmayız.

İster basit bir yemek yarışması için olsun isterse de Oscar''ı kucaklayabilmek adına, insanlar kimi zaman kayıp ve kazanç dengesinde ilginç tercihler yapabilmekte...

Bu ne kadar reddetmek istesek de hayatımızın her alanında böyle! Çok para kazanmak için gece gündüz çalışırken sevdiklerimizle az vakit geçiriyor ve onları kaybediyoruz. Güzel görünmek adına ameliyat masalarına yatıyor canımızdan oluyoruz... Sadece bir kişiye dünyada başka kimse yokmuşçasına ilgi gösterirken çevremizde olup biten olayları ve gelişmeleri kaybediyoruz.

Kayıplar ve kazançlar hayatımızın her anında bizlerle birlikte! Önemli olan ruhumuzun terazisini düzgün bir şekilde dengeleyebilmekte...

Çünkü gerçek acılar kazanç ve kayıplar dengesinin hangi tarafının ağır bastığına göre ortaya çıkacaktır.

Kazanmak için verdiğimiz kayıpların bizlere çok büyük acılar vermesini istemiyorsak bu konudaki dengeyi çok iyi oturtmalı, gözümüzün ve ruhumuzun berrak bir görüntüyle bu dengeyi sağlamasına çabalamalıyız.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları