Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Karanlıktan daha kara

Herkesin her konuda önemli fikirleri olduğu bir dönemden geçiyoruz, herkes çok biliyor ve bu bilgisinden o kadar emin ki karşısındaki insanların farklı bakış açılarına tahammül edemiyor.

Zamlarla başladığımız yıl savaş haberleriyle sürüp gidiyor...

Hayatımızın merkezine çöreklenen kötücül havayı daha kötü bir havayla unuttuğumuz bir süreçten geçiyoruz.

Sosyal medyadan takip etmeye kalkarsanız gündemi bir daha hiç güneş doğmayacak gibi düşünebilirsiniz...

Yanı başımızda yaşanan çatışmalar, ülke içindeki ekonomik kaos, sonu hiç gelmeyecekmiş gibi duran karanlık haberler...

Hiç kimsenin birbirini anlamaya çalışmadığı bir ortamdan sıyrılıp televizyona yöneldiğinizde hemen her konunun uzmanı isimlerin dünya savaşı ihtimalini yorumladığına tanıklık ediyorsunuz.

Sosyal medyada dolaşırken uzun yaşamın sırrını paylaşanlara da rastlıyorsunuz Çünkü herkesin yardıma ne kadar muhtaç olduğunu ve yalnız başına sorunların üstesinden gelmekte ne kadar zorlandığını görüyoruz.

Tek başımıza altından kalkamayacağımız felaketleri yaşıyoruz. Kimi zaman 'Doğa Ana' sınıyor bizi kimi zaman da büyük silahları olan büyük devletler!

Keyif almak her geçen gün zorlaşıyor keza keyif vermek de öyle! Çatışma haberlerinden kafamızı çevirip başka haberlere bakmak istediğimizde birbirinden kötü karanlıktan daha kara üçüncü sayfa haberleri sarıp sarmalıyor çevremizi.

Herkes birbirini kırma pahasına savunuyor doğruluğuna emin olduğu fikrini... Atılacak adımlara kendimiz karar veriyorsak yarına dair planlarımız varsa kendi gündemimizi belirleme şansını da yakalarız.

Yaşadığımız bu kötü günleri atlatmak adına ve akıl sağlığımızı da koruyabilmek adına ağzına kadar kötücüllük dolu yayınlardan ve paylaşımlardan bir süre uzak durmak yerinde olacak.

Herkesin kapısının önünü süpürmesi gerektiği düşüncesiyle hareket etsek, bireysel sorumluluklarımızı yerine getirsek biraz daha pozitif bir şekilde bakabiliriz geleceğe.

Hayatımızın kontrolü elimizin altından kayıp gider ve televizyon yorumcularının insafına kalırsak, bu kötücül ve karanlık gerçekliğin acımasızlığı içinde öğütülür gideriz...

Geleceğe dair pek de iyi haberler almadığımız şu günlerde yarına dair ümidi diri tutmak adına aydınlığa ve ışığa doğru koşmanın bir yolunu bulmak önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları