Kapalı kapılar ardında Mehmet Şimşek Erdoğan'a ne dedi? Cem Küçük’ten bomba Hafize Gaye Erkan açıklaması

Kapalı kapılar ardında Mehmet Şimşek Erdoğan'a ne dedi? Cem Küçük’ten bomba Hafize Gaye Erkan açıklaması
Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Merkez Bankası'nda Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınıp yerine Fatih Karahan'ın getirilmesiyle ilgili süreçte perde arkasında yaşananları açıkladı.

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan'ın istifasının perde arkasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Erkan’ın istifasında Mehmet Şimşek'in etkisini, Erdoğan'ın tavrı ve istifa sürecini kaleme aldı.

Cem Küçük’ün yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'e "ekibini kurabilirsin" dediği ve Merkez Bankası Başkanlığı'nın Şimşek için büyük bir önem arz ettiği belirtiliyor. Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla başlayan süreçte, Erkan'ın performansının başarılı olduğunu aktaran Küçük, parasal sıkılaştırma ve faiz artışının gerçekleştiğini ifade etti.

Ancak daha sonra ortaya çıktığına dikkat çeken Küçük, Erkan'ın ABD'de yaşadığı ve buradan İstanbul'a dönüşünde babasının evine yerleştiği açıklamasının olumsuz etkiler yarattığını aktardı.

Hafize Gaye Erkan'ın zengin bir kadın olduğunu belirten Küçük, Erkan’ın babasının, Merkez Bankası'nın bulunduğu Ataşehir'deki yerleşkeyi "ailenin konağı" olarak görmesi ve işlere müdahale etmesinin sorun yarattığı ifade etti.

"YURT DIŞINDA 26 GÜN KALAMAZ"

Gaye Erkan'ın babasının etkisiyle işten çıkarmalar yapması ve işlere müdahil olmasına değinen Küçük, şunları aktardı: “ Hangi okulda okursanız okuyun, maalesef ‘Ortadoğululuk’ geçmiyor. ABD’de 20 sene de kalsanız, tavır değişmiyor. Gaye Hanımın babası mesela Goldman Sachs’ta kızının yanına gidip gelebiliyor muydu? Orayı da çiftlik gibi kullanmıyordu? Üstüne üstlük Gaye Hanımın babası itibarı olmayan gazeteciler üzerinden "duyar kasmaya" çalıştı... Bütün bu yaşananlar Mehmet Şimşek’in kulağına gitti. Bu arada aralık ortasında ABD’ye giden Gaye Hanım 26 gün dönmedi. Şirketlerle görüşme yaptığı söylendi. Hiçbir kamu görevlisi -mecburi görevler haricinde- yurt dışında 26 gün kalamaz!”

ERDOĞAN'DAN 'İSTEDİĞİNİ YAPABİLİRSİN' TALİMATI

Tüm bu yaşananların Mehmet Şimşek'in dikkatini çektiği vurgulayan Küçük, Şimşek’in Gaye Erkan'ın aile ve duygusal yapısının bu görevi kaldıramayacağını düşündüğünü vurguladı.

Küçük yazısının son kısmında, “Gaye Erkan’ın aile ve duygusal yapısının bu işleri kaldıramayacağını anlayan Mehmet Şimşek durumu Sayın Erdoğan’a anlattı. Erdoğan ekonomi yönetimini zaten olduğu gibi Mehmet Şimşek’e bırakmıştı. “İstediğini yapabilirsin” dedi. Zaten Şimşek de artık Gaye Hanımla bu işin gitmeyeceğini gördü. Şimşek tam yetkili olarak Gaye Erkan’ı görevden aldı ve yerine Fatih Karahan’ı atadı. Zaten Resmî Gazete’de Gaye Hanım için “görevden alındı” yazıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar