DEM Parti'nin İBB kararı sonrası Son seçim anketi adayları hareketlendirdi: İmamoğlu ile Kurum arasında dikkat çeken oy farkı detayı

DEM Parti'nin İBB kararı sonrası Son seçim anketi adayları hareketlendirdi: İmamoğlu ile Kurum arasında dikkat çeken oy farkı detayı
HBS Araştırma Şirketi'nin son İstanbul anketinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasındaki oy farkı ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre, DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarması tüm dengeleri değiştirdi.

HBS Araştırma Şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçekleştirdiği anketin detaylarını paylaştı.

Şubat ayında 2 bin 120 seçmenle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen ankette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliği dikkat çekti. İmamoğlu, anket sonuçlarına göre 44.3 puanla ilk sırayı elde etti.

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum ise 43.1 puanla İmamoğlu'nun hemen arkasında yer aldı. İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'nun puanı 3.1 olarak ölçülürken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu 2 puanla sınırlı kaldı. Yeniden Refah Partisi'nin henüz açıklamadığı adayının ise puanı 1.4 oldu.

hbs-den-yeni-istanbul-anketi-imamoglu-onde-basak-demirtas-in-oyu-dustu.jpg

DEM PARTİ’DE GERİLEME

Ankette ayrıca DEM Parti'nin İstanbul adayı Başak Demirtaş'a da yer verildi. Demirtaş'ın puanı 4.4 olarak belirlendi. HBS'nin ocak ayında yaptığı ankette Demirtaş'ın oyu yüzde 5.6 olarak ölçülmüştü, bu da gösteriyor ki DEM Parti adayının oy oranında bir gerileme yaşandı.

İMAMOĞLU ZİRVEYE YERLEŞTİ

Ocak ayındaki ankette AKP'nin adayı Murat Kurum, 43.20 puanla İmamoğlu'nun önünde yer almıştı. Ancak şubat anketi sonuçlarına göre İmamoğlu, puanını 42.10'dan 44.3'e yükseltti ve rakibi Murat Kurum'un önüne geçti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar