Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanacak

Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk Enflasyon Raporu'nu 8 Şubat Perşembe günü açıklayacak.

Merkez Bankası, yılın ilk enflasyon raporunu yayımlamaya hazırlanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ocak ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ardından, enflasyonun yılın geri kalanında nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu.

TRT Haber'in haberinde TÜİK'in açıklamasına göre, ocak ayında TÜFE'deki değişim yüzde 6,70 olarak gerçekleşti. Enflasyonun mevcut durumu ve gelecekteki beklentiler, Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası'nın enflasyon raporuyla daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, raporu 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30'da düzenleyeceği toplantıda kamuoyuyla paylaşacak.

Enflasyon raporu, ekonomistler ve piyasa aktörleri tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Raporda, enflasyonun mevcut durumu, 2024 yılına ilişkin tahminler, para politikası rotası ve diğer ekonomik göstergelere dair değerlendirmeler yer alacak. Bu rapor, Merkez Bankası'nın politika kararlarını belirlemede önemli bir rehber niteliği taşıyacak.

Türkiye'de mevcutta yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 36 seviyesinde bulunuyor. Ancak, raporun açıklanmasıyla birlikte bu beklentilerde bir revizyon olup olmayacağı ve enflasyonla mücadelede izlenecek strateji daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Ekonomist Tonguç Erbaş, raporda büyük bir sapma olmamasını beklediğini ifade ederek, önceki raporda açıklanan hedeflerde büyük sapma olacağını düşünmediğini belirtti. Erbaş, enflasyon sürecinin önceki tahminlere uygun devam edeceğini ve raporun, öncekiyle benzer bir metin içereceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar