Gökhan Zan, nasıl milletvekili olamadığını açıkladı: Bir gecede üzeri çizildi! Dikkat çeken Kılıçdaroğlu ve Esma Bekar detayı

Gökhan Zan, nasıl milletvekili olamadığını açıkladı: Bir gecede üzeri çizildi! Dikkat çeken Kılıçdaroğlu ve Esma Bekar detayı
Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti’den istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay'dan aday gösterilme sürecinin ve Meclis’e girememe sebebinin perde arkasını ilk kez açıkladı.

6 Şubat depremlerinin ardından memleketi Hatay'a yönelik yaptığı yayınlar ve çağrılarla bölge halkının sempatisini kazanan Zan, seçim döneminde İYİ Parti'den gelen teklifi değerlendirmiş ve ikinci sıradan milletvekili adayı olmuştu.

14 Mayıs seçimlerinde Meclis’e giremeyen Zan, daha sonra partisinden istifa etmiş ve siyasi kariyerini sonlandırmıştı. Zan, istifasını şu sözlerle açıklamıştı: "Siyasete giriş nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İYİ Parti'den istifa ediyorum."

"BENİM İÇİN PARTİ DEĞİL, HATAY HALKI ÖNEMLİ"

Gazeteci Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Gökhan Zan, 6 Şubat depremi ve Hatay'daki duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

zannn-2.jpg

Deprem sürecinde şahit oldukları olaylar ve İYİ Parti’ye katılma süreçleri hakkında konuşan Zan, Akşener’in kendisine ‘Hatay’ın sesi ol’ diyerek milletvekilliği adaylığını teklif ettiğini aktardı.

zan-aksener.jpg

Altaylı’ya Meclis’e girememe süreci hakkında detaylar da veren Zan, şunları aktardı: “Depremin 38. ya da 39. günüydü. Genel Başkanımız Meral Akşener, bana ‘Ben bügün Kemal Bey ile geçmiş olsun ziyaretine gideceğim. Senin konunu açacağım, benim birinci sıram dolu ama ikinci sıra var. Seni riske etmek istemem. Seni seçilecek bir pozisyonda koymak isterim. Senin Hatay halkını temsil etmeni istiyorum. Hatay’ın sesi olman için sana Meclis yolunu açmak istiyorum. Çünkü sana güveniyorlar’ dedi.”

zann.jpg

MECLİS'E GİREMEMESİNİN SEBEBİNİ İLK KEZ AÇIKLADI

Akşener’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası Esma Bekar tarafından arandığını anlatan Zan, “Esma Hanım, hayırlı olsun dedi. Kemal Bey kabul etti, evet dedi. Seçilecek pozisyondasınız 2. ya da 3. sıradasınız dendi. 24 saat sonra, anlamadığım bir şekilde kim tarafından bilmiyorum listeden çıkarıldım. Baskı yapmışlar Kemal Bey’e ve heyetine. Beni listeden çıkardılar ve başkalarını dahil ettiler” diye konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar