Beykoz'da 65 yaşındaki adam tek mesajla binlerce lirasından oldu! Yıllardır süren hayali 15 dakikada suya düştü

Beykoz'da 65 yaşındaki adam tek mesajla binlerce lirasından oldu! Yıllardır süren hayali 15 dakikada suya düştü
İstanbul Beykoz’da oyuncu olma hayali kuran 65 yaşındaki adam tek bir mesajla binlerce lira dolandırıldı. İşte hayalleri suya düşüren dolandırıcıların yeni yöntemi…

Beykoz'da yaşayan 65 yaşındaki Recep C., uzun süredir hayalini kurduğu oyunculuk kariyerine kavuşma umuduyla internet üzerinde bir oyunculuk ajansı buldu.

Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre 20 Aralık 2021'de "Oyuncu olmak istiyorum" şeklinde attığı mesajla ajansa başvuran Recep C., birkaç gün sonra yaşadığı olayla şoke oldu.

Ajans yetkilisi olarak tanıtan bir kadın, kendisine 7-8 kez ulaşıldığını ve 1850 lira borcu bulunduğunu iddia etti.

0x0-unlu-olma-hayali-parasindan-etti-1706229914855.webp

Siz parayı gönderin, biz 15 dakika içerisinde iadesini yaparız" diyen kadın Recep C.’den dosya parası olarak da 3 bin lira da istedi.

Kadın, bin 400 lirayı ödememesi durumunda hesabının kapatılacağını söyleyerek mağduru korku içinde bıraktı. Hesaba parayı gönderen Recep C., dolandırıldığını anladığında savcılığa başvurdu.

Yaşadığı dolandırıcılık olayını ifade eden Recep C., internet arama motorlarından güvenilmeyen kaynaklara düşmenin risklerine dikkat çekti.

shutterstock-446577370-yzo8.webp

Dolandırıcının yöntemi üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Aymelek D. (24), "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar