Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kalem kılıçtan keskindir

Şiddetle ya da kaba kuvvetle çözülemeyecek pek çok problem, konuşarak yazı yazarak ortadan kaldırılabilir. Aynı zamanda aklı kullanmak suretiyle kalemi konuşturarak topluma çok daha önemli bir etki yapılabilir. Bu da kaba kuvvetin önüne geçer ve eğitimin şiddetten ne kadar güçlü olduğunu gösterir.

Çünkü kalem tutan eller milyonlara milyarlara dokunur üstelik kılıç gibi sadece belirli bir mecrada yapmaz bunu yüzbinlerce kilometre öteden duyurur sesini etkisini dünyanın bir ucuna gönderir.

Kesip atmayı çözüm gibi sunanların karşısına kalemle dikilmek zordur cesaret ister... İnsanları kesip biçmeyi normal görenlere inat ayakta durmayı gerektirir. 'Avcı' adını verdiği şiiriyle Sezen bunu yapmaya çalıştı. Yazdığı sözler ve verdiği mesaj sosyal medya üzerinden kısa sürede yayıldı. Twitter kullanıcıları bu sözleri farklı dillere çevirip yaydı.

Kılıcın yarattığı korku ve tedirginlik öylesine yoğunlaşmıştı ki kalemden çıkan sözleri okumak tuhaf hissettirdi milyonlara... Önce teşekkür etti Sezen sonra "Konu ben değilim memleket" dedi. Kalemin kılıçtan keskin olduğunu en iyi eli kalem tutanlar bildiği için yanıtını da kısa süre önce kaleme aldığı bir şiirle vermek istedi. Belki bir zaman sonra şarkı olarak karşımıza çıkacak ve her dinlediğimizde kimbilir neleri hatırlatacak o şiirinin adını 'Avcı' koydu.

21 Ocak'ta kaleme aldığı şiirinde şu mısraları paylaştı bizlerle...

Sen beni üzemezsin

Zaten çok üzgünüm

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Ben avım sen avcı

Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin

Dilimi ezemezsin

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Kim yolcu kim hancı

Dur bakalım…

Beni öldüremezsin

Sesim, sazım, sözüm var benim

Ben derken ben herkesim…

Onun kalem tutan eli hislerini böyle özetledi. Belki milyonların hislerine tercüman oldu belki yüreğindeki acıyı hafifletti. Ama ne olursa olsun kalemin kılıçtan keskin olduğunu bir kez daha gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları