Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kâbus görmemek için…

Her gecenin sonunda doğacak güneşe yüzümüzü çevirdik bekliyoruz, elimizden geleni yapıp ümitleniyoruz...

Yaşadığımız bu kötü günleri atlatmak ve akıl sağlığımızı koruyabilmek adına ağzına kadar kötücüllük dolu yayınlardan ve paylaşımlardan uzak durup en azından bir süre için gündemi uzaktan takip etmek gerektiğini düşünüyorum.

Herkesin her konuda önemli fikirleri olduğu bir dönemden geçiyoruz, herkes çok biliyor ve bu bilgisinden o kadar emin ki karşısındaki insanların farklı bakış açılarına tahammül edemiyor.

Birbirini kırma pahasına savunuyor doğruluğuna emin olduğu fikrini...

Yanı başımızda yaşanan çatışmalar, ülke içindeki ekonomik kaos, sonu hiç gelmeyecekmiş gibi duran karanlık haberler bizleri her gece kabus dolu rüyalara sürüklüyor.

Keyif almak her geçen gün zorlaşıyor keza keyif vermek de öyle!

Çatışma haberlerinden kafamızı çevirip başka haberlere bakmak istediğimizdeyse çok daha karanlık haberlere denk geliyoruz.

Sosyal medyadan takip etmeye kalkarsanız gündemi bir daha hiç güneş doğmayacak gibi düşünebilirsiniz...

Hiç kimsenin birbirini anlamaya çalışmadığı bir ortamdan sıyrılıp televizyona yöneldiğinizde hemen her konunun uzmanı isimlerin dünya savaşı ihtimalini yorumladığına tanıklık ediyorsunuz.

Zamlarla başladığımız yıl savaş haberleriyle sürüp gidiyor... Hayatımızın merkezine çöreklenen kötücül havayı daha kötü bir havayla unuttuğumuz bir süreçten geçiyoruz.

İnsanlık bir sınava mı tabi tutuluyor yoksa topyekûn bir işleyiş değişikliği için anlaşmaya mı varıldı bunu karanlığın sonundaki güneşi görüp çevremize bakma fırsatımız olduğu zaman söyleyeceğiz.

Herkesin yardıma ne kadar muhtaç olduğunu ve yalnız başına sorunların üstesinden gelmekte ne kadar zorlandığını görüyoruz. Tek başımıza altından kalkamayacağımız felaketleri yaşıyoruz.

Herkesin kapısının önünü süpürmesi gerektiği düşüncesiyle hareket etsek, bireysel sorumluluklarımızı yerine getirsek biraz daha pozitif bir şekilde bakabiliriz geleceğe.

Tüm bu yaşanmışlıklardan ders çıkarmak ve gündelik hayatımızda kâbus görmemek için içimizdeki enerjiyi dışarıya vurmalı ve en azından bir süre için karşı taraftaki iyi yönleri görmeye çabalamalıyız.

Yaşadığımız kötü günlerden çıkabilmenin yegâne yolu bu olsa gerek!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları