İzmir’de seçim pamuk ipliğine bağlı! Son ankete kararsız seçmenler damga vurdu: İşte Hamza Dağ ve Cemil Tugay arasındaki oy farkı…

İzmir’de seçim pamuk ipliğine bağlı! Son ankete kararsız seçmenler damga vurdu: İşte Hamza Dağ ve Cemil Tugay arasındaki oy farkı…
ALF Araştırma’nın İzmir’de CHP’nin adayı Cemil Tugay ile AKP’nin adayı Hamza Dağ arasında gerçekleştirdiği son seçim anketinde kararsızlar seçmenlerin oy oranı dikkat çekti. İşte İzmir’de tüm dengeleri değiştirecek anket sonuçları..

Türkiye'de 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere yönelik atmosfer giderek hareketlenirken, ALF Araştırma Şirketi'nin İzmir'de gerçekleştirdiği son anketin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

2 bin 200 katılımcıyla 11-14 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette İzmirli seçmenlere "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

KARARSIZ SEÇMENLER DİKKAT ÇEKİYOR

Anket sonuçlarına göre, CHP'nin adayı Cemil Tugay, İzmir'de yüzde 40,7'lik bir oranla öne çıktı. AKP'nin adayı Hamza Dağ ise yüzde 32,3 oy aldı. Ankette kararsız seçmenlerin oranı yüzde 10,6 olarak belirlendi.

OY FARKI 8,3

Kararsızların tercihleri sonucu etkileyebileceği göz önüne alındığında, CHP ve AKP arasındaki oy farkının yüzde 8,3 olduğu dikkat çekiyor.

Ankette CHP ve AKP'nin ardından sırasıyla İYİ Parti, DEM ve Zafer Partisi geldi. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir adayı Ümit Özlale yüzde 7,1, DEM Parti'nin adayı yüzde 4,6, Zafer Partisi'nin adayı Naşit Birgüvi ise yüzde 2,2 oy oranına sahip oldu. Diğer adaylar ve kararsız seçmenlerin oranı ise toplamda yüzde 13,3 olarak belirlendi.

113204179-izmir-anketi.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar