CHP’de yeni dönem başladı: Aday belirleme sürecine yapay zeka da dahil edildi

CHP’de yeni dönem başladı: Aday belirleme sürecine yapay zeka da dahil edildi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yerel seçim için aday belirleme sürecinde yapay zeka kullandıklarını aktardı. Özel, yapay zekanın önerdiği bir ismi ankete eklediklerini ve o ismin birinci çıktığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yapay zekanın aday belirleme sürecinde önemli bir rol oynadığını açıkladı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Yapay zekanın, adayların belirlenmesi ve kampanya stratejilerinin oluşturulmasında etkin bir şekilde kullanıldığını belirten Özel, yapay zeka teknolojisinin seçim sürecindeki rolünü detaylarıyla aktardı.

Özgür Özel, yapay zekanın aday belirleme sürecindeki işleyişini örneklerle açıkladı. Ankette sorulmayan bir ismin yoğun şekilde telaffuz edilmesi durumunda yapay zekanın bu ismi tespit ederek ankete eklenmesini önerdiğini ifade eden Özel, bu sayede adayın popülaritesinin belirlenmesinde yapay zekanın kritik bir rol oynadığını vurguladı. Adayların niteliklerinin belirlenmesinde de yapay zekanın kullanıldığını aktaran Özel, örneğin, şehirlerdeki sorunlara ilişkin yapılan niteliksel görüşmeler sonucunda adayların sloganlarının ve kampanya stratejilerinin belirlendiğini kaydetti.

SLOGANI DA BULUYOR

Yapay zekanın sadece aday belirleme sürecinde değil, kampanya stratejilerinin oluşturulmasında da etkin olduğunu belirten Özel, özellikle şehirlerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik olarak adayların mesajlarının ve afişlerinin tasarlandığını ifade etti.

Yapay zeka destekli stratejilerin, seçim sürecinde adayların iletişim stratejilerini etkili bir şekilde belirlemelerine yardımcı olduğunu vurgulayan Özel, bu sayede seçmenlerin beklentilerine daha doğru bir şekilde hitap edebildiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Niteliksel görüşmeler var. ‘Manisa Şehzade’nin sorunları nedir? Sizce bu sorunu kim çözer?’ gibi sorular soruluyor. Bu sorulara verilen cevaplardan adayın sloganını da buluyoruz. Yolsuzlukla özdeşleşmiş, en çok şikayetin yolsuzluk ile ilgili olduğu bir bir yerde, ‘Dürüst aday’ sloganı kullanılabiliyor. Ya da çevre sorunlarının olduğu yerde adayın afişi yeşil oluyor. Bu yönde de çalışmalarımız var.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar