İYİ Partili Bilge Yılmaz CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş'ın kulis haberini yerden yere vurdu

İYİ Partili Bilge Yılmaz CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş'ın kulis haberini yerden yere vurdu
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması için çalışmalara başladığı iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden açıklık getirdi. Yılmaz, "İnsanları Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına mecbur eden makine belli ki yeniden çalışmaya başladı" dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Gazeteci Barış Yarkadaş, dün katıldığı televizyon programında, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması için lobi yaptığını iddia etmişti. İddianın İYİ parti kulislerine dayandığını belirten Yarkardaş, Yılmaz’ın "Parti yönetimi ittifakta ısrar ederse genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. 'Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım" dediğini öne sürmüştü.

Yarkadaş’ın iddaları üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bilge Öztürk, “Bir televizyon yorumcusunun dün gece ortaya attığı iddiaları dinledim. Elbette bu iddialara itibar gösterip cevap vermeyeceğim. Ne var ki, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, özellikle aday belirleme sürecinde, muhalefete musallat olan bir hastalığın yeniden hortladığını üzülerek gözlemliyorum.” diye konuştu.

Kulis dedikoduları, sahte anketler ve sosyal medya operasyonlarıyla kamuoyunun abluka altına alındığını belirten Öztürk, “İnsanları Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına mecbur eden makine belli ki yeniden çalışmaya başladı. Bunun acı sonuçlarıyla seçim gecesi hepimiz yüzleştik. Milyonlarca insan, moral bozukluğu içinde ve her gün fakirleşerek bu mağlubiyetin bedelini ödüyor. Bu operasyonu yürüten insanlar ise hiçbir özür dilemeden, hiçbir özeleştiri vermeden büyük bir pişkinlik içindeler.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin, milletin doğru temsiline ve iktidarı mağlup etmeye odaklandığını söyleyen Yılmaz şunları söyledi: “Bu yüzden kararlarını, bilimsel değerlendirmeler, araştırma sonuçları ve temsil ettiği toplum kesiminin önceliklerini dikkate alarak vermelidir. İYİ Parti’nin bu yaklaşımı seçimlerden önce dikkate alınmamıştır ve maalesef netice ortadadır. Son olarak, muhalefetin bu tip kulislerle meşgul olması elbette ki AKP hükumetini fazlasıyla memnun etmektedir. Bizim gece gündüz yüksek enflasyonu, adaletsiz vergi sistemini, kamudaki israfı ve imtiyazlı bir azınlığa servet aktarımı yapıldığını konuşmamız gerekir. Sokaktaki insanın karnı, televizyon stüdyolarındaki dedikodularla doymaz. Bizim muhalefet olarak ayakta kalmamız ve ülkemizi bu krizden çıkaracak önerilerimizi milletimizle paylaşmamız gerekir. Dolayısıyla, bu tip dedikodular ve yalan haberler üzerinden, ekonomi ile ilgili konuları ısrarla gündemde tutan partimizi yıpratmaya çalışanların kime hizmet ettiğini, kimi korumaya aldığını kamuoyunun takdirine sunuyorum.”

bilge-yilmaz.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar