Erdoğan Hafize Gaye Erkan’ı görevden mi alıyor? Son toplantıda her şey açığa çıktı

Erdoğan Hafize Gaye Erkan’ı görevden mi alıyor? Son toplantıda her şey açığa çıktı
Son zamanlarda hakkında çıkan haberler ile gündemden düşmeyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınacağı iddia edilmişti. Peki Erdoğan Erkan’ı gerçekten görevden alıyor mu? Son toplantıda her şey ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili gündeme bomba gibi düşen iddialar, siyaset ve ekonomi bürokrasisini oldukça karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki tutumu merakla beklenirken, dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Hafize Gaye Erkan cephesinde her şeyin yolunda olduğu belirtiliyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın kulislerden elde ettiği "taze" bilgilere göre, Erdoğan'ın Erkan'ı görevden almayacağı ifade ediliyor. Ankara'daki AKP kaynakları ise Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevine devam ettiğini vurgulayarak, piyasaları rahatsız edecek bir istifanın söz konusu olmadığını ifade ediliyor.

SEÇİMLERE KADAR RAFA KALKTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Erkan'ın neşeli bir tavır sergilediği aktarıldı. Beştepe'de yaşanan tartışmaların en azından seçimlere kadar rafa kalktığı ve ekonomi yönetiminde bir değişiklik ihtimalinin düşük olduğu konuşuluyor.

Öte yandan, Erdoğan ve ekibinin seçim öncesi piyasalarda dalgalanmaya yol açacak bir uygulamaya girişmeyeceklerine dair kesin bir inanç bulunuyor. Ankara'da yapılan bu toplantılar, Erkan'ın görevine devam edeceği yönündeki spekülasyonları güçlendiriyor.

Kamuoyunda konuya ilişkin tartışma devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamleleri ve Hafize Gaye Erkan'ın durumu, oldukça yakından takip ediliyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar