İspanya'da tutuklanmıştı! Muhammed Yakut hakkında flaş gelişme

İspanya'da tutuklanmıştı! Muhammed Yakut hakkında flaş gelişme
Birçok siyasetçi ile iş insanı hakkında iddialar paylaşan ve geçtiğimiz günlerde İspanya tutuklanan Muhammed Yakut'un serbest bırakılmasının ardından aynı saatlerde eşi ve oğlu da adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Muhammed Yakut videoları yayınlamaya başladıktan sonra ailesi de polisin teknik takibine alındı. Yakut'un eşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Süperhaber'den Mevlüt Yüksel'in özel haberine göre, siyasetçiler ve iş insanlarıyla ilgili iddialarda bulunduğu videolar yayınlayan ve İspanya'da yakalanan Muhammed Yakut'un serbest bırakıldığı öğrenildi.

YAKUT'UN EŞİ VE OĞLU SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından takibe alınan Muhammed Yakut'un eşinin, buluştuğu kişilerden 100 ila 200 bin dolar arasında elden para aldığı belirlendi. Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan Yakut'un eşi ve oğluna bu para trafiği soruldu. Yakut'un eşi ifadesinde, Ankara'da yaptıkları ticari bir işten dolayı alacakları olduğunu iddia etti.

Yakut'un eşi ve oğluna, HTS kayıtlarına göre ortak sinyal verdikleri zamanlarda Muhammed Yakut'un yayınladığı bu videolar için birlikte hareket edip etmedikleri soruldu. İfadede hiçbir suçlamayı kabul etmeyen Muhammed Yakut'un eşi ve oğlu, işlemlerin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada suç içerikli video paylaşımları yaptığı gerekçesiyle Muhammed Yakut hakkında soruşturma başlattı.

Yakut hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından 6 Mayıs'ta tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran savcılık, şüpheli ile ilgili kırmızı bülten çıkardı.

Soruşturma kapsamında bilgi, belge ve video temin ettiği iddiası üzerine gözaltına alınan gazeteci Can Tanrıyar da "kişisel verileri ele geçirme veya yayma" ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takılan Yakut, Türkiye'nin iade talebi dolayısıyla gözaltına alınmıştı. İspanya’dan Türkiye’ye iade süreci devam ediyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar