İslam Memiş'ten dikkat çeken altın, Dolar ve Euro açıklaması

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın, Dolar ve Euro açıklaması
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, paylaştığı son video ile gram altın ve doların geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Memiş, "Bilerek enflasyon artırıldığı için faiz artırarak düşürmek işin masal kısmı. Mevsimsel etkiden dolayı önümüzdeki 3 ay boyunca aşağı yönlü enflasyon göreceğiz" dedi.

İSLAM MEMİŞ'TEN KRİTİK ALTIN VE DOLAR UYARISI

İslam Memiş, sosyal hesabı üzerinden gram altın ve dolarla ilgili öngörülerini paylaştı. Youtube hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan ve açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi:

FED''İN MESAJI NE ANLAMA GELİYOR?

''Nasıl bir haftayı geride bırakıyoruz, para piyasalarında son durum nedir, FED''in faiz kararı sonrası düşüş mü yükseliş mi öngörülüyor?'' Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. FED 75 baz puanlık faiz artışı yaptı, FED Başkanı Powell''ın açıklamaları şahin tondaydı. Sene sonuna kadar faiz artırımlarının 3-4 kez devam edeceğinin mesajını verdi. 2023''te küresel ekonomiklerin çıkmazda olduğu, enflasyonun daha da artacağı ortamı işaret ediyor.

Her ne kadar bu enflasyonu önünde sonunda bastıracağız diye açıklama yapsalar da başarılı olacaklarını sanmıyorum. Muhtemelen 2023 ortalarına kadar bu enflasyon devam edecek. Merkez bankaları ve başkanları, bugüne baktığımızda enflasyonla mücadele eden, sadece faiz artırarak mücadele sürdüren merkez bankaları ve şahin tonlu açıklamalarla başkanları var karşımızda.

KÜRESEL ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

FED başta olmak üzere diğer merkez bankaları, enflasyon yükselmeye devam ettikçe, başarısız olan faiz artırımı konusunda devam edecek mi ve mücadele edebilecekler mi? Bence hayır. Bilerek enflasyon artırıldığı için faiz artırarak düşürmek işin masal kısmı. Mevsimsel etkiden dolayı önümüzdeki 3 ay boyunca aşağı yönlü enflasyon göreceğiz. Hasat zamanı. Ancak bunların hepsi geçici. FED''in faiz kararından sonra dolar endeksinde 105 seviyesine kadar yükseliş vardı ama 104 seviyelerini gördü. Faiz kararından sonra çok uçan kaçan bir şey olmadı çünkü beklenti fiyatlanmıştı.

Beklenti karşılandığı için piyasalar biraz daha rahatladı. Bizim içeride kritik direnç seviyelerimiz var. 17.30 üzerinde kapanışlar görürsek 17.50''yi takip etmeye devam edeceğiz. Euro 18.18. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Euro paritesi de tekrar boğa piyasasına girebilir diye tahmin ediyorum.

GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altın 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi. Takip edeceğimiz bant aralığı bu. Altının ons fiyatında tekrar bir boğa piyasası, yani 1880 dolar görülebilir ay sonuna kadar. 17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim vardı. Ben TL''ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980''e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar