GES ve KKM'nin getirisini kıyaslayan Ufuk Korcan, dolar kurunda yaşanabilecek aşağı yönlü hareketi açıkladı

GES ve KKM'nin getirisini kıyaslayan Ufuk Korcan, dolar kurunda yaşanabilecek aşağı yönlü hareketi açıkladı
Fed'in açıkladığı faiz kararı sonrası dolar küresel piyasalarda daha da güçlenirken, dolar/TL kuruna ilişkin çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Dolar kuruna yönelik yaptığı teknik analizlerle tanınan ünlü ekonomist Ufuk Korcan, dolarda yaşanabilecek aşağı yönlü kırılmayı açıkladı. Korcan, ''15.73 TL seviyesine kadar gerileme olasılığı var. Bu noktanın altında ise 15.39 TL desteği bulunuyor'' dedi.

'BU GERÇEKLEŞİRSE DOLAR 15 LİRA'

Türkiye mayıs ayı itibariyle yeni bir kur krizi yaşarken ekonomistlerden dikkat çekici dolar tahminleri gelmeye devam ediyor. 

Dünya Gazetesi''nde hükümetin açıkladığı GES ve KKM''nin vatandaşa getireceği getiriyi kıyaslayan ekonomist Ufuk Korcan, dolar kurunun görebileceği zirve ve dip seviyeleri açıkladı.

''YUKARIDA 18.25 VAR''

Dolarda mayıs ayı itibariyle bir yükseliş trendi olduğunu belirten Korcan, söz konusu trendin devam etmesi halinde bir sonraki durağın 18.25 olacağı görüşünde. 

Dolar hala 5 Mayıs 2022 tarihinde 14.69 TL seviyesinden başlattığı agresif yükseliş trendi üzerinde. Yine de ana yükseliş trendinin 3 Ocak 2022 tarihinde 12.75 TL seviyesinden başlayan trend olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Ancak paritenin yukarı belirttiğimiz trend çizgisinin destek noktalarının üzerinde kalması durumunda teknik anlamda 18.25 TL seviyelerini görme riskinin olduğu söylenebilir.

''DOLARDA 15.30''LAR GÖRÜLEBİLİR''

Dolardaki yükselişin hız kesmesi ile geri çekilmelerin olabileceğine dikkat çeken Korcan, kurda görülebilecek dip seviyeleri ise şöyle açıkladı:

Etkin olan trend ise 5 Mayıs’ta başlayan trend çizgisi. Bu trendin destek noktası yaklaşık olarak 17.20-17.29 TL bandına denk geliyor. Bu noktaların altına gelinse bile trendin kırıldığının teyidi 17.07 TL seviyesinde bulunan yatay destek noktasının kırılmasıyla alınabilir. Böyle bir senaryoda paritede 16.48 TL seviyesi ara destek noktası olmak üzere 15.73 TL seviyesine kadar gerileme olasılığı var. Bu noktanın altında ise 15.39 TL desteği bulunuyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar