İslam Memiş, zarar etmeden yatırım sırrını açıkladı! Dolar ve altında bunlara dikkat

İslam Memiş, zarar etmeden yatırım sırrını açıkladı! Dolar ve altında bunlara dikkat
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve dolar yatırımları konusunda dikkat çeken tavsiyeler geldi. Memiş, "Burada önemli olan parite üzerinden işlem yapmak ancak bankada altın veya gümüşleri fizikiye çevirmek için mutlaka fiyatların yüksek olması gerekiyor" uyarısında bulundu.

İSLAM MEMİŞ, ZARAR ETMEDEN YATIRIM SIRRINI AÇIKLADI!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''gram altın'' ve dolar için bazı tavsiyelerde bulundu. Memiş, bir Youtube kanalında, "Sanal varlıkları fiziki varlıklara çevirirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. Koronavirüs sonrası bankacılıkta sanal birikimler arttı. Bunun tabii birçok nedeni var, nesillerin değişmesi, ödeme araçlarının değişmesi, farklı enstrümanların gelişmesi, alım satım kolaylığı gibi nedenler" ifadelerini kullandı.

"MAKAS ARALIĞI KARGAŞAYA NEDEN OLUYOR"

Memiş açıklamalarına şöyle devam etti:

"Son 5-6 aydır bankaların makas aralığında fark oluşması, piyasalarda kargaşaya neden oluyor. Kulaktan dolma bilgiler de insanları fiziki yatırıma mı geçsem düşüncesine yöneltti. Altınını TL''ye çeviren, TL ile farklı enstrüman alan, gümüşte aynı şekilde birçok örnek var. Burada önemli olan parite üzerinden işlem yapmak ancak bankada altın veya gümüşleri fizikiye çevirmek için mutlaka fiyatların yüksek olması gerekiyor. Yükselen trendi düşünün, teknik düzeltmeye ihtiyacı var. Bunun yapınca düşükten yerine koymanız gerekiyor. Geçen hafta ons altın 1870''e kadar yükseldi, şu anda 1820 dolar. Ciddi düşüş söz konusu.

Geçen hafta yükselişle satış işlemi yapan ve bugün yerine koyan zararsız şekilde işlem yapmış oldu. Şu anda altın dolar paritesi Kapalı Çarşı''da 58 bin 370 ve 58 bin 510 dolar aralığında. Gümüş dolar 689 - 710 dolar aralığında. Elimde 1 kilo altın var, elime 58 bin 370 dolar geçiyor. Arada herhangi TL işlemi yok. Parite üzerinden işlemi yapıyorum. Elimde 1 kilogram gümüş var, 689 dolar elime geçiyor. Dolarım var gümüş almak istiyorum 710 dolar vererek gümüş alıyorum, TL kullanmadan. İşte önemli olan husus bu.

Bütün bankacılık uygulamasında bu parite işlemleri var. Ben bankacılık üzerinden bir 100 gram altınımı 58 bin 370 dolardan satıp düşmesini bekliyorum, kurtardığı zaman alıyorum, tekrar yerine koyuyorum. Direnç noktalarından satış yapmanız gerekiyor ki, aynı gün fiziki varlıklarınızı satın alabilesiniz. Siz TL değil, parite üzerinden işlem yapacaksınız, önemli husus da fiyatların yüksek olması."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar