Ünlü analistlerden altı ay sonrasının altın fiyatları...

Ünlü analistlerden altı ay sonrasının altın fiyatları...
Fed'in faiz oranlarını yükseltmesiyle, tahvil getirilerinin artması ve doların artık beşinci haftasına giren yukarı yönlü seyri ile yatırımcının altına yönelik iştahının azaldığını belirten analistler, doların altın önünde engel olduğuna işaret etti.

ÜNLÜ ANALİSTLERDEN ALTI AY SONRASININ ALTIN FİYATLARI...

Fed’in faiz artırımı ve bilanço küçültme takvimini açıklaması, tüm emtialarda fiyat düşüşü oluştururken, altın da bu kervana katıldı. Nisan ortasında düşüş trendine giren altın, şimdi de ABD enflasyon verisine odaklandı.

ANALİSTLERDEN ÇARPICI ALTIN YORUMLARI

Analistler, “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu görüyoruz ve altının önümüzdeki altı ay içinde 1,900$/ons seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Altın yorumları ile bilinen Finans Analisti İslam Memiş ise Fed''in altını baskılama politikasının etkisini göstermeye başladığını belirterek doların yıl sonuna kadar daha büyük ataklar yapacağını söylemişti.

Fed''in yıl sonuna kadar 3 kez faiz artırımına gideceğini hatırlan İslam Memiş, belirsizlik nedeniyle, küresel ekonominin daralacağını altın gibi değerli emtianın yerine değerli para alacağını kaydederek, "Enflasyon karşısında mal değerliydi. Bundan sonraki süreçte nakit daha değerli olabilir" dedi. Gram altın fiyatında düşüşün geçici olduğunu belirten İslam Memiş, 900 TL’nin altında alım yapılamayacağını belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar