İslam Memiş'ten altın sahiplerine son uyarı! Bu seviyeye kadar satmayın

İslam Memiş'ten altın sahiplerine son uyarı! Bu seviyeye kadar satmayın
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftanın kapanış gününde büyük bir yükselişe imza atan altın hakkında kritik yorumlarda bulundu. Memiş, altın sahiplerini gelecek haftalarda nelerin beklediğini açıklarken, takipçileriyle hayati öneme sahip birkaç tüyo paylaştı.

Cuma gününe büyük bir sıçrama ile başlayan ons altın, 1865 dolar seviyesini geride bırakırken, gram altında da 1140 lira seviyesi yeniden test edilmeye başlandı. 

Şubat ayında yaşanan peş peşe düşüşlerin ardından karamsarlığa kapılan altın sahiplerine, mart ayı için güzel haberler veren Memiş, beklentilerinin gerçekleşmeye başlamasına şaşırmadığını ifade etti. Her fırsatta 2023 yılı için "Altının senesi olacak" ifadesini kullanan ünlü ekonomist, yaşanan artışların henüz küçük toplarlamalar olduğunu, asıl yükselişin ise henüz başlamadığını iddia etti. 

Hafta başına da yükselişle başlayan altın, ABD Merkez Bankası Powell''ın faiz açıklamalarının ardından sert bir düşüş yaşamıştı. Cuma seansını yeniden 1850 dolar seviyesinin üzerinde kapatmaya hazırlanan ons için, gelecek haftanın çok daha iyi geçmesi bekleniyor. 

"ALTIN SAHİPLERİ UYANIK OLMALI"

Elinde az ya da çok demeden altın bulunduran herkese dikkatli olma çağrısında bulunan Memiş, ani düşüşlerin ardından yapılan satışların zarar dışında hiçbir şey getirmeyeceğini belirterek, "Küçük yatırımcının elindekini avucundakini almak için ani manipülasyon hareketleri yapılıyor. Bunlar oldukça doğal ancak bu düşüşlere inanıp elindekini panikle satmak, hemen arkasından gelecek yükselişlerle saç baş yolmaya neden olur" ifadelerini kullandı. 

ALTINI SEYREDİP GÜMÜŞÜ UNUTMAYIN

Altın için iyimser açıklamalarından sonra yatırımcıların yalnızca bu alana odaklanıp diğer fırsatları kaçırmaması gerektiğini belirten Memiş, özellikle gümüş ve kobalt için iyimser yorumlarda bulundu. 

Yatırımcıya getiri açısından 2023 yılında altını bile geçmesi beklenen gümüş için Memiş, "Son 2 yılda 6 kat yükseldi. Bu yıl da yeni rekorlara imza atacaktır" yorumunu yapıldı. 

Memiş ayrıca çok uzun vadeli yatırım düşünenler için kobaltın iyi bir seçenek olabileceği vurgulayarak, bütün dünyanın yakında bu madene odaklanacağını iddia etti. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, herkese iyice düşünerek yatırım yapması konusunda uyarılarda bulundu. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar