Gayrimenkul sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapunuz iptal olabilir

Gayrimenkul sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapunuz iptal olabilir
Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bütün gayrimenkul sahiplerini bu detaya dikkat etmeli. İşte tapu ile ilgili yaşanan son gelişmeler...

Gayrimenkulü olan vatandaşlar arasındaki hisseli tapu satışı işleminin yapılası durumunda tapı sicilinde ya da noterde gerçekleştirilebilir. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken nokta ise diğer paydaşların ön alım hakkına sahip olduğudur. Diğer bir deyişle gayrimenkul bir kişiye satıldıysa bile, gayrimenkuldeki hisseler diğer paydaşlar tarafından da satın alınabilmektedir.  

TAPU NEDEN İPTAL OLUR? 

Vatandaşların tapu işlemlerine dair dikkatli olması gereken bir diğer konu ise taşınmaz mal sahibinin tescil işleminden sonraki son 10 yıldır. Mal sahibi olan kişi tescilin ardından geçen 10 yıl içinde tapuyu başka bir kişiye devretmeden kendisinde tutabilmektedir. Ama bu durumda usulsüzlük söz konusu ise de iptal davası açılmamaktır. Asıl dikkat edilmesi gereken yer burasıdır. 

HİSSELİ TAPU PAYDAŞLARI ÖĞRENME 

Hisseli tapunun paydaşları olup olmadığını öğrenmek önemlidir. Gayrimenkulde birden fazla kişinin hak sahibi olması durumunda hisseli tapu meydana gelmektedir. Hissedarların bilgileri ise kolay bir tapu sorgusunun ardından öğrenilebilmektedir. Ayrıca tapu sorgulaması için avukata vekalet vererek de öğrenilebilmektedir.  

TAPU İŞLEMİ RANDEVU GEREKTİRİR Mİ? 

Gayrimenkullerin alım ve satım işlemlerini gerçekleştirirken vatandaşların tapu müdürlüklerine gitmesi gerekmektedir. Tapu müdürlüklerinde işlem yapılabilmesi adına ise muhakkak randevu alınması gerekir. Ek olarak satış işlemi gerçekleştiriliyorsa satış yapacak kişinin vekil belgesini almış temsilciler gerekir. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar