Staj ve çıraklık mağdurlarına müjde! Bu tarihten sonra doğanlar EYT'li olacak

Staj ve çıraklık mağdurlarına müjde! Bu tarihten sonra doğanlar EYT'li olacak
EYT düzenlemesinin kapsamına dahil edilmeyerek emeklilik haklarından yararlanmak için yıllarca beklemek zorunda kalacak olan staj ve çıraklık mağdurları için hayati bir bilgi paylaşıldı. EYT konusunda uzman ismin açıklamasına göre açıklanan tarihten sonra doğan staj mağdurları EYT'li olma hakkı kazanacak.

Türkiye''de 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açan EYT düzenlemesi, 28 Şubat''ta yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oturumunda kabul edilerek, Resmi Gazete''de yayımlandı. 

Yasalaşma sürecinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından EYT''lilerin başvuruları toplanmaya başlanırken, düzenlemeden yararlanamayan yaklaşık 250 bin staj ve çıraklık mağduru ise umutsuzluğa kapılmıştı.

Stajyerlere son müjde SGK Müşaviri Onur Önal''dan geldi. Önal, bugün katıldığı MEK TV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda gündemi sarsacak bomba iddialarda bulundu. 

"ERDOĞAN''DAN STAJ AÇIKLAMASI GELECEK"

Önal, "kısa süreli sigorta" kolu olarak gözüken staj faaliyetinin, mutlak suretle Mart ayı içerisinde Meclis''e gelecek 2. torba yasa ile düzeltileceğini ve stajyerlerin de EYT kapsamına dahil edileceğini iddia ederken, sürecin nasıl işleyeceğini ise "''''Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak ve ardından staj meselesi ikinci torba yasaya girecek'''' sözleriyle ifade etti.

"BU TARİHTEN SONRA DOĞANLAR EYT''Lİ OLABİLECEK"

Önal, canlı yayın sırasında oldukça çarpıcı bir iddia daha ortaya attı. 8 Eylül 1981 tarihinden sonra doğanlar için EYT yolunun açılacağını belirten uzman isim, bu tarihin sonrasında doğan kişilerin düzenlemeden faydalanabileceğini ancak 7000 prim gününe tabi tutulacağını aktardı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar