EYT ve emeklileri sevindiren gelişme! İş Bankası'ndan promosyon jesti! Rakamlar güncellendi

EYT ve emeklileri sevindiren gelişme! İş Bankası'ndan promosyon jesti! Rakamlar güncellendi
Milyonlarca EYT ve emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bankaların müşteri çekmek için devam ettirdiği promosyon yarışında İş Bankası rakamları güncelledi. İşte bütün ayrıntılar...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), kanunun çıkmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde uzun kuyruk oluşturma devam ederken, kamu bankaları ve özel bankalar, banka promosyonları için çeşitli kampanyalar üzerinde çalışmaya başladı.  EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubeyi e-Devlet''ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK''dan seçebilecek. Böylece EYT''linin emekli maaşı, tercih ettiği bankaya yatırılacak. 

EYT''Lİ VE EMEKLİLERE BANKA PROMOSYONU

EYT kapsamında emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar dilekçelerini vermek ve emeklilik işlemlerini halletmek için SGK binasının yolunu tutarken Türkiye İş Bankası, banka promosyonu miktarını açıkladı.

İş Bankası''nın EYT''liler ve emekliler için promosyon miktarı şöyle:

- 3.500 TL üzeri maaş aylık maaş alan emeklilere 4.500 TL,
- 3.500 TL ile 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında maaş alan emeklilere 5.250 TL,
- 7.500 TL ile 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında maaş alan emeklilere 6.750 TL,
- 10.000 TL ve daha fazla maaş alan emeklilere 7.500 TL promosyon verilecek.

Kamu ve özel bankalar, emeklilere 3 yıl taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emekli banka promosyonu ödemesi yapıyor.

EYT''DE MAAŞ HESABI NASIL YAPILIYOR?

Emekli maaşları, sigortalının çalışma yaşamı süresince SGK''ya bildirilen prime esas kazançlarının güncel tutarıyla belirleniyor. Bu kazançlar, yıllık TÜFE artışının tamamı ve yıllık büyümenin yüzde 30''u esas alınarak güncelleniyor. EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlar, SGK''nın emekli maaşı hesaplama uygulamasında şu anda gördükleri maaş tutarının üstüne yüzde 1,68 zam alacak. Mevcut görüntülenen maaşlar, yüzde 1,68 zamlı hesaplanan tutar üzerinden bağlanacak. EYT yasasından ayrı olarak emeklilik dilekçesini 1 Ocak''tan sonra verenlerin maaşında da bu oranda artış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar