İşçiler siyanürlü toprak altındayken Anagold 'eleman aranıyor' ilanı verdi

İşçiler siyanürlü toprak altındayken Anagold 'eleman aranıyor' ilanı verdi
Erzincan İliç’teki felaketin ardından 9 işçiyi arama çalışmaları sürerken Anagold iş ilanı yayınladı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasının etkileri sürerken, Anagold Madencilik A.Ş., liç alanında devam eden arama çalışmalarına paralel olarak 8 birimde istihdam sağlamak üzere iş başvurularını almaya başladı.

Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, facia sonucunda toplamda 9 işçinin hâlâ kayıp olduğu belirtilirken, Anagold şirketi 8 saat önce çeşitli pozisyonlarda toplam 8 birim için iş başvurularını kabul etmeye başladı. Şu ana kadar yapılan ilana 12 kişi başvuruda bulundu.

Anagold Madencilik A.Ş.'nin LinkedIn hesabından yapılan iş ilanında, şirketin insan odaklı kültürüne vurgu yapılarak, dünya çapında hızla büyüyen bir altın madenciliği ve malzeme şirketi olarak Maden Jeologu arandığı belirtildi.

İlana başvuran adaylara, insan odaklı şirket kültürü, dünya çapında öne çıkan bir altın madeni tesisinde kariyer fırsatları, kişisel ve mesleki gelişim için öğrenme deneyimi ve şirket destekli konaklama gibi avantajlar sunulacağı ifade edildi.

Maden faciasının ardından Anagold Madencilik A.Ş.'nin faaliyetlerini durdurduğunu duyurduğu belirtilirken, iş başvurularının alınmaya başlaması çevre ve iş sağlığı güvenliği konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi. 2010 yılından beri bölgedeki maden faaliyetlerine karşı çıkan köylüler, çevreciler ve meslek örgütleri, Anagold'un bölgedeki faaliyetlerinin durdurulması talebinde bulunuyor."

Öte yandan haberin yayınlanmasıyla gündeme gelen iş ilanı yayından kaldırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar