Prof. Dr. Okan Tüysüz madendeki facianın ardından Erzincan’ı bekleyen büyük felaketi açıkladı

Prof. Dr. Okan Tüysüz madendeki facianın ardından Erzincan’ı bekleyen büyük felaketi açıkladı
Prof. Dr. Okan Tüysüz, Erzincan İliç’te altın madeninde yaşanan toprak kayması faciasının ardından Erzincan halkını bekleyen felaketi canlı yayında açıkladı.

TV100 ekranlarında Kübra Par’ın canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Okan Tüysüz, İliç’te meydana gelen faciaya ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken madendeki siyanürün Fırat Nehri’ne akıyor olduğu iddiası da endişe yarattı.

783534image1.jpg

Bu facianın ardından “Bölgede bir çevre felaketi yaşanır mı? Erzincan halkı korkmalı mı?” soruları da merak edilmeye başlandı.

Toprağın alt kısmının korumalı alandan korumasız bir alana kaydığı ifade eden Tüysüz ne kadar yıkanırsa yıkansın siyanürün yine toprağın içinde kalacağını ifade etti.

343434343.jpg

“BÜTÜN YIKAMALARINA RAĞMEN İÇİNDE SİYANÜR KALIYOR”

Tüysüz, Par’ın “İki gündür çatlamış boruların görüntülerini izliyoruz. Bu bize o borulardan siyanürlü içinde altın olan suların toprağa karıştığını mı gösterir?” sorusuna şöyle cevap verdi: Elbette karışıyor. Su havuza geldikten sonra altınlı ve siyanürlü suyu alıyorsunuz kimyasal bir takım işlemlerden geçiriyorsunuz ve altın tozu elde ediyorsunuz. Onu da işlemden geçirip külçe haline getiriyorsunuz. Altını eritme işi bittikten sonra bu defa o malzemeyi, bu defa su ile yıkıyorsunuz. Bütün yıkamalarına rağmen onun içinde siyanür kalıyor.

pppp.jpg

“FELAKET İHTİMALİ VAR”

Tüysüz “Erzincan halkı korkmalı mı?” diye soran Par’a şunu söyledi: Bu bir çevre kirliliği. Felaket boyutuna gelir mi onu bilemem. Felaket ihtimali var. Bu topraktan toprak analizleri yapılacak. Ne kadar siyanür toprak ve yer altı suyuna geçmiş, yer altı suyu takip edilecek. Gelen malzeme sulu malzeme, kuru bir malzeme akmadı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar