İliç'te siyanür havuzunda kuşlar ölüyor: Görüntülemesin diye beyaz örtü örtüldü

İliç'te siyanür havuzunda kuşlar ölüyor:  Görüntülemesin diye beyaz örtü örtüldü
İliç'te Anagold'a ait Çöpler Altın Madeni'ndeki facianı yaşandığı şirkete ait siyanür havzasında çok sayıda ölü kuş görüntülendi.

Erzincan İliç'te bulunan Anagold'a ait Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan facianın 3. gününde, madenin siyanür havzasında çok sayıda ölü kuşun görüntülendiği ortaya çıktı.

Maden işçisi, yaşananları aktarırken, "Sizinle konuştuğum görülse beni işten atarlar. Şehirde barındırmazlar. Daha küçük cüsseli kuşlar ise bazen uçarken sersemleyip düşüyor. Basından gelenler görüntülemesin diye de etrafa beyaz naylonla örttüler" ifadelerini kullandı.

erzincankus.jpg

Gazete Duvar'dan Evrim Deniz'in haberine göre, siyanür havzasında ölen kuşların görüntülendiği sahada çalışan Anagold şirketi işçisi, kuşların siyanür havzasına su içmek için indiklerinde önce bayıldıklarını ve saatlerce debelenip öldüklerini dile getirdi. İşçi, "Kuşlar düşünce çok üzülüyoruz. Bizler oraya inemiyoruz. Zaten içeride görüntü almamız kesinlikle yasak" diye belirtti.

Ağır bir koku ve çevresinde beyaz naylon örtülerle kapatılan siyanür havzası, endişe yaratıyor. DİSK Genel Sağlık Başkan Vekili Ahmet Remzi Atasoy, kapalı ve yağmurlu havalarda kuşların buharlaşan siyanürden etkilenerek düştüğünü ve can çekişerek öldüğünü açıkladı.

Atasoy aynı zamanda, Anagold fabrika sahasına giden ve göçüğün olduğu alanı gözlemleyen bir yetkili olup, çevrede arama kurtarma çalışmalarının yapılmadığını, ağır makinelerin çalışabileceği bir zeminin olmadığını ve yeni bir toprak kayması riskinin bulunduğunu belirtti."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar