İnternette gördüğü ilan 70 bin lirasından etti! Hasta çocuklarını sevindirmek isteyen babaya akılalmaz tuzak

İnternette gördüğü ilan 70 bin lirasından etti! Hasta çocuklarını sevindirmek isteyen babaya akılalmaz tuzak
Bolu’da otizmli ve böbrek hastası çocuklarını sevindirmek isteyen Turan Kurul, kendilerini hacı olarak tanıtan çift tarafından dolandırıldı.

Bolu’da yaşayan Turan Kurul (44), otizmli oğlu Musa Kemal (3) ve böbrek hastası oğlu Mertcan (12) ile köyde vakit geçirmek amacıyla konteyner almak istedi.

Ancak konteyner fiyatlarının yüksek olması nedeniyle internet üzerinden araştırma yapan Kurul, sosyal medyada gördüğü 95 bin lira değerindeki konteyner ilanıyla dolandırıldı.

hasta-cocuklari-icin-konteyner-almak-isterken-dolandirildi-4598-dhaphoto3-001.jpg

İnternet üzerinden Aydın'da yaşadığını iddia eden Z.K. ve A.K. çiftiyle iletişime geçen Kurul, konteynerle ilgili bilgileri ve fotoğrafları aldı.

hasta-cocuklari-icin-konteyner-almak-isterken-dolandirildi-4598-dhaphoto1-1.jpg

Pazarlık sonucu anlaşan taraflar, Kurul'un bankadan kredi çekerek gönderdiği 70 bin TL'yi anlaştıkları IBAN numarasına transfer etti.

Ancak parayı gönderdikten sonra Z.K. ve A.K. çiftiyle iletişim kuramayan Turan Kurul, dolandırıldığını fark edince şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

hasta-cocuklari-icin-konteyner-almak-isterken-dolandirildi-4598-dhaphoto2.jpg

Dolandırıcılık olayı sonrasında açıklamalarda bulunan Kurul, konteyner almak amacıyla internet üzerinden araştırma yaptığını belirterek, "Düzce, Adapazarı gibi illerde konteyner alabileceğimiz yerlere başvurdum ama maliyeti yüksek olduğu için sosyal medya üzerinden bu konteyneri buldum. 70 bin lira kredi çektim. Başka bir banka üzerinden gönderme yaptım. Konteyner gelecek diye Taşkestiye’ye, köyüme gittim. Akşamüzeri olduğunda, aradığımda kimseye ulaşamadım. Çok aradım. Akşamdan sabaha kadar hiç uyku uyumadım. Devamlı aradım, hala da arıyorum. Hiçbirine ulaşılmıyor. Nakliyeci oradan yüklediği anın fotoğrafını attı ve hepsini silmiş" şeklinde konuştu.

hasta-cocuklari-icin-konteyner-almak-isterken-dolandirildi-4598-dhaphoto4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar