Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe İstanbul’u bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı! 2 yılda bir göreceğiz

Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe İstanbul’u bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı! 2 yılda bir göreceğiz
Depremler, yangınlarla mücadele eden ve diken üzerinde yaşayan İstanbulluları bir tehlike daha beklediği ortaya çıktı. Uzman isim “Önümüzdeki her 2 yılda bir göreceğiz” diyerek uyardı.

6 Şubat depremleri, müsilaj, yangınlar derken felaketleri teker teker yaşayan İstanbul için yeni bir uyarı daha yapıldı.

Uzmanlar, Türkiye'nin kıyılarında iklim değişikliğinin etkisiyle meteotsunami ve deniz kabarmalarının görülme sıklığının arttığını, bu afetlere karşı kıyı yapılarının korunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

414981cbkonutson.jpg

Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe, meteotsunamilerin atmosfer basıncındaki hızlı değişiklikler sonucunda su kütlesinin yer değiştirmesiyle ortaya çıktığını belirtti.

Beşiktepe, Akdeniz ve Karadeniz'in meteotsunamilerin yaşanma sıklığının en çok arttığı bölgeler olduğunu ifade ederek, "Deniz suyu sıcaklıklarındaki artışlar nedeniyle güçlenen deniz ve atmosfer etkileşimleri, hava kütlelerinin hareketlerinde kararsızlık ve ani değişimler yaratıyor. Bunlar da meteotsunamileri oluşturuyor." dedi.

prof-dr-sukru-besiktepe-2.jpg

Beşiktepe, "İklim değişikliği rüzgarların şiddetini artırdı, deniz-atmosfer etkileşimini değiştirdi, bu nedenle 20 yılda bir olan meteotsunami ve deniz kabarmaları 5 yılda bir görülmeye başladı. Önümüzdeki dönemde de her 2 yılda bir, 20 sene sonra ise sürekli göreceğiz” diyerek uyardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar