Fatih Altaylı İYİ Parti'yi karıştıracak son kulisi paylaştı! Hangi isim büyükşehir belediye başkan adaylığından çekilecek

Fatih Altaylı İYİ Parti'yi karıştıracak son kulisi paylaştı! Hangi isim büyükşehir belediye başkan adaylığından çekilecek
Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yerel seçim sürecinde hazırlıklarına devam eden İYİ Parti ile ilgili flaş bir iddiada bulundu. Altaylı, geçtiğimiz aylarda partiden ihraç edilen İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ve İzmir adayı Ümit Özlale hakkında edindiği kulisleri aktardı.

Fatih Altaylı, bu haftaki YouTube kanalındaki programında İYİ Parti'den gelen kulis bilgilerini paylaştı. İYİ Parti ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altaylı, partiden ihraç edilen İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ve şimdilerde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale hakkında bomba bir iddia da bulundu.

İYİ Parti içerisinden aldığı kulis bilgisi hakkında konuşan Altaylı, ”İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’yi henüz herhangi bir aday açıklaması yokken Meral Akşener İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Hemen hemen yakın tarihlerde de İYİ Parti’nin önemli isimlerinden, Kurucular Kurulu’ndan, Akşener’in çok yakınında olan Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır partiden atıldı. Atılma gereği ise şuydu; söylentiler! Ümit Dikbayır’ın, Meral Akşener ve yakınlarının banka hesaplarında artış oldu mu diye banka hesaplarını inceletti diye bir iddia” ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ ÜMİT'İ ATTIK PARTİDEN"

Bu durumun büyüyerek ihraç noktasına geldiğini belirten Altaylı, "Ümit Dikbayır'ın partiden ihraç edilmesi ve kendisinin suçlamalara karşı suç duyurusunda bulunarak masumiyetini kanıtlama çabasını gördük" dedi.

Şimdi ise benzer bir durumun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale için konuşulduğunu iddia eden Altaylı, partinin Genel Merkezi'nden elde ettiği bilgilere göre Meral Akşener'in, "Galiba biz Ümitleri karıştırdık, yanlış Ümit'i attık partiden" şeklinde bir tespitte bulunduğunu ifade etti.

İYİ Partililerden aldığı bilgilere göre, Meral Akşener'in bu tavrının parti içinde rahatsızlık yarattığını söyleyen Altaylı, "Partinin biraz kötü yönetildiği veya dedikoduya dayalı yönetildiği izlenimi oluşturduğunu dile getiriyorlar" dedi.

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ İSİM AKŞENER'İN ÖZEL KALEMİ

Fatih Altaylı, Meral Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'yi adaylıktan çekilme olasılığı hakkında şu soruyu sordu: "Akşener, Ümit Özlale'yi İzmir'de aday yapmaktan vazgeçebilir mi?" Aldığı yanıta göre, Altaylı, "Bu bir olasılık ancak daha kuvvetli olasılık şu; Ümit Özlale bu sözlerden çok rahatsız, kendisi bu işi yapanların 2 kişi olduğunu düşünüyor. Birisi eski İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı şimdi İstanbul Milletvekili olan bir kişi, diğeri ise Akşener’in Özel Kalemi Esma Bekar. Eğer bu iki kişiden hesap sorulmaz ise belki de Ümit Özlale adaylıktan çekilebilir" şeklinde bilgi verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar