Engin ve Dilan Polat davasında mahkemeden flaş karar!

Engin ve Dilan Polat davasında mahkemeden flaş karar!
Kara para aklama iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu şüpheli hakkında Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ile “Vergi kanununa muhalefet” suçları için bir soruşturma başlatmıştı. Dilan ve Engin Polat’ın aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

aw068845-01.jpg

MAHKEMEDEN TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde aylık bir tutukluluk incelemesi yapıldı. Dilan ve Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 12 kişi SEGBIS ile bağlanarak bir ifade verdi. Kararını duyuran mahkeme 12 kişinin tutukluluğunun devamına karar verdi.

aw068845-02.jpg

NELER OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bazı şüpheliler hakkında suç işlemek için örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla alakalı 5 Kasım 2023'te bir soruşturma başlattı.

Şirketlerinde yapılan bazı aramalarda bulunan dijital materyaller ve defterlerle alakalı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından bir ön inceleme raporu hazırlandı.

Rapora göre, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait olan şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi yapıldığı tespit edildi.

Dilan-Engin Polat ve beraberindeki 12 kişinin yargılanması hala devem ediyor.

aw069427-01.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar