İngiliz gazetesi yazdı... ABD'yi tedirgin eden gelişme! Türkiye ile Rusya arasında ne ticareti patladı

İngiliz gazetesi yazdı... ABD'yi tedirgin eden gelişme! Türkiye ile Rusya arasında ne ticareti patladı
Financial Times, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hala devam ederken Türkiye'den Rusya'ya son dönemde askeri malzeme satışının arttığı iddiasında bulundu.

Dünyanın bildiği Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hala bitmedi İngiliz Financial Times gazetesi ise çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

ENDİŞELER ARTTI

Gazetenin gündeme getirdiği iddiaları şu ifadeler ile anlattı:

“Yasaklı parça sevkiyatındaki artış, Batı’nın Türk şirketlerinin Moskova’nın kanalı olduğu yönündeki şüphelerini artırıyor.

Türkiye’nin Moskova’nın savaş makinesi için hayati önem taşıyan malları Rusya’ya ihracatı bu yıl artarak ABD ve müttefiklerinin, Türkiye’nin kendi üreticilerinden gelen hassas ürünler için bir kanal görevi gördüğü yönündeki endişelerini artırdı."

GERİLİM TIRMANDI

Ticaretin artması ve beraberinde ise Rusya ordusu tarafından kullanılan 45 sivil malzemenin Türkiye’ye ithalatındaki artış, Batı ile Türkiye arasındaki gerilimi tırmandırıyor.

İHRACATTA ARTIŞ

Türkiye, 2023'ün ilk dokuz ayında, ABD'nin "yüksek öncelikli" olarak belirlediği 45 üründen Rusya'ya ve Rus aracılık ettiği beş eski Sovyet ülkesine 158 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Bu, 2022'nin aynı döneminde kaydedilen seviyenin üç katıdır. Türkiye'nin bu yüksek öncelikli mal ithalatındaki artış, ticaret ve güvenlik dengesini sorgulayan uluslararası bir dikkat odağı haline geldi.

2023'ün ilk dokuz ayında, 158 milyonluk bir ihracat gerçekleştiren Türkiye, ABD'nin "yüksek öncelikli" olarak belirlediği 45 üründen Rusya'ya ve Rus aracılık ettiği beş eski Sovyet ülkesine gerçekleştirdi. Bu, 2022'nin aynı döneminde kaydedilen seviyenin üç katıdır. Türkiye'nin bu ithalattaki artışı dikkatleri çekti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar