İmamoğlu'na Erzurum'da provokasyon: Taş fırlattılar!

İmamoğlu'na Erzurum'da provokasyon: Taş fırlattılar!
İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitinginde konuşurken seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti. İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti. Alanda polislerin müdahalede bulunmadığını belirten İmamoğlu, Erzurum Valisi, belediye başkanı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Selahattin Demirel / Günboyu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum Mitingi öncesi başlamış olan provokasyonlar İmamoğlu''nun sahneye çıkması sonrasında arttı. Mitinge katılan vatandaşlara ve İmamoğlu’na provokatörler tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

İmamoğlu,mitinge katılanları sakinleştirmeye çalışarak "Onlara uymayın onların oyununa gelmeyin." ifadeleriyle seslendi. Saldırı sırasında polis ekiplerinin önlem almaması nedeniyle İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti.

Olayda seçim otobüsünün camlarının kırıldığı belirtildi. Çirkin olayda İmamoğlu''nun herhangi bir yara almadığı öğrenildi.

"SUÇ DUYURUNDA BULUNACAĞIZ"

İmamoğlu konuşmasında Erzurum valisi ve belediye başkanına suç duyurusunda bulunacağını belirterek “Yaralanan vatandaşlar var ve siz seyrediyorsunuz polisler, Erzurum Valisi, Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.” dedi.

İmamoğlu''nun mitingdeki konuşmasından öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Onlar bir süre sonra pişman olacaklar bize ne düşüyor biliyor musunuz? Bize sevgi barış huzur bolluk bereket sözleri düşüyor. Siz bunu kullanın bunu konuşun.

Sevgili hemşehrilerim seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok.

Ekonomik kriz yoksulluk Erzurum kişi başı düşen gelirde Türkiye’de 81 ilin arasında 62’inci bu şehrin sorunu fakirlik bu şehrin sorunu yoksulluk ama aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir.

Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler, Erzurum Valisi, Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.

"ARACIMIZIN BÜTÜN CAMLARI KIRILMIŞ DURUMDA"

İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, saldırı sonrasında "Aracımızın bütün camları kırılmış durumda. Atılan taşlardan zarar gören vatandaşlarımız var onlar için kaygılıyız. Taşlamaya emniyet ve valilik izin verdi.

Taş yağmuru altında miting yapmaya çalıştık. Bu Erzurumluların işi değil bunu da biliyoruz. Bugün bilinçli bir provokasyonla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi miting için kente gelen İmamoğlu''nun halka sesleneceği meydana belediye otobüslerini çekmiş, duruma tepki gösteren İmamoğlu, "Engel olmaya çalışıyorlar" diyerek "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın." ifadelerini kullanıp vatandaşları mitinge davet etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar