İmamoğlu'ndan saldırı sonrası flaş karar: 'Erzurum'u terk etmiyorum'

İmamoğlu'ndan saldırı sonrası flaş karar: 'Erzurum'u terk etmiyorum'
Erzurum'daki miting sırasında taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, "Yaralıları gerekirse ziyaret edeceğim ama evde ama hastanede. Onlarla ilgili bilgi almadan da Erzurum'u terk etmiyorum." dedi. İmamoğlu, "Partizanca hareket edenlerin asla ve asla Türkiye'nin geleceğinde en ufak bir itibarı kalmayacak." ifadeleriyle iktidara da uyarıda bulundu.

Selahattin Demirel / Günboyu

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitinginde konuşurken seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti.

İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti. Alanda polislerin müdahalede bulunmadığını belirten İmamoğlu, Erzurum Valisi, belediye başkanı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

“BELEDİYE NEZAKETSİZLİK GÖSTERDİ”

 İmamoğlu Halk TV''ye açıklama yaparak "Erzurum''a gelmeden Büyükşehir Belediyesi büyük bir nezaketsizlik göstererek otobüslerini yığarak tanıtım yapacağını söylemiş. Kendisini tanıyorum, bu hiç yakışmayan bir harekettir" dedi.

"HER TARAFTAN TAŞ YAĞIYOR"

Daha sonra Vali ile görüştüklerini söyleyen İmamoğlu gerekli tedbirlerin alındığını söylediğini ifade etti. İmamoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Her taraftan taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Bu bir talimattır. Ben konuşmamın beşinci dakikasında kestim. Bizim yüzümüzden size taş geliyor, diyerek vatandaşlarımızı uyardım. Burada sizi korumakla yükümlü polis vardır.

"İSTİFA ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"

Bir tarafta 200 kişi vardı. Bir tarafta da 200-300 kişi vardı sözüm ona AKP''li Vali''ye mesaj attım. Kendisine yakışmadığını istifa etmesi gerektiğini söyledim. Kendisi de beni aradı. Bilgilendirme için aradığını söyledi. Bu iradenin tepesinde kim varsa İçişleri Bakanlığı''ndan Cumhurbaşkanlığı''na kadar herkes sorumludur.

Vali''ye söyledim buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum''u terk etmiyorum."

DAVUTOĞLU: KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN ETTİNİZ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan saldırı olayı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn. Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak."

İMAMOĞLU''NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA: "ERZURUMLULARLA ALAKASI YOK"

İmamoğlu, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. "Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı." ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır." dedi. İmamoğlu, olayda yaralananların durumunu da takip ettiğini söyledi.

İmamoğlu''nun açıklamaları şu şekilde:

"Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı. Vali beni aradı, 7 yaralı olduğunu söyledi. Ben şu anda 9 yaralıyla konuştum. Orada yaralanan tüm hemşehrilerim sağlık durumuyla ilgili durumları bize aittir. Ben çocukluğumdan beri Erzurum''la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs''tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım.

"SON KEZ UYARIYORUM"

Partizanca hareket edenlerin asla ve asla Türkiye''nin geleceğinde en ufak bir itibarı kalmayacak. Yazık oluyor, yapmayın. Son kez uyarıyorum. Bu tür dili kullanmayın. İktidar mensupları sizi uyarıyorum. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utanmanız varsa söylemlerinize dikkat edin."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar