İmamoğlu'na saldırıya liderlerden tepki: Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı

İmamoğlu'na saldırıya liderlerden tepki: Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı
Millet İttifakı liderleri, Erzurum'da düzenlediği mitingde taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları vererek olayı kınadı. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu da "Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. " ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum''da düzenlediği mitingde taşlı saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Millet İttifakı liderlerinden çirkin olaya ardı ardına tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu''na ve miting alanında toplanan vatandaşlara Erzurum''da yapılan taşlı saldırıya ilişkin "Erzurum olayları" başlıklı video yayımladı.

Kılıçdaroğlu video mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız."

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER: "NE TAŞLA NE KURŞUNLA DURDURAMAZSINIZ"

İYİ Parti lider Meral Akşener taşlı saldırıya uğrayan İmamoğlu''na ve vatandaşlara ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı''nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!"

GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU: "KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN ETTİNİZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, olaylalgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn. Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak."

KARAMOLLAOĞLU: "SABIRLA DEVAM EDECEĞİZ"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi.

Karamollaoğlu paylaşımında şunları söyledi:

"Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. @ekrem_imamoglu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!"

DEVA PARTİSİ LİDERİ BABACAN: "SAVCILIK DERHAL İŞLEM BAŞLATMALI"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:

"Sayın @ekrem_imamoglu’na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak."

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ UYSAL: "SEVGİYLE KAZANACAĞIZ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Kılıçdaroğlu''nun video paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomide hırsınız yüzünden bu Milletin iki yakası bir araya gelmiyor. 
Şimdi ise sandık hırsınız, korkunuz yüzünden bu Aziz Millet bir araya gelmesin, bir olmasın istiyorsunuz. Nafile! Biz sizin gayretlerinize inat birleşe birleşe, kucaklaşarak, sevgiyle kazanacağız. Korku değil umut, kavga değil sevgi kazanacak! #SanaSöz Türkiye kazanacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar