Hiç beklenmedik isimle ittifak yaparak yeniden CHP Genel Başkanı olacak! Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası planını sızdırdı

Hiç beklenmedik isimle ittifak yaparak yeniden CHP Genel Başkanı olacak! Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası planını sızdırdı
Yerel seçim hazırlıklarının devam ettiği siyasi arenada CHP’de hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Yeniden İBB adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun rakipleri bir bir açıklanırken yeniden kazanıp kazanmayacağı ise merak edilen sorulardan biri oldu.

Bu süreçte eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessizliği devam ederken, Kılıçdaroğlu’nun hiç beklenmedik isimle ittifak yaparak yeniden CHP Genel Başkanı olacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. İşte detaylar…

CHP'nin Ankara'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nın ilk gününde, partinin yeni dönemdeki Genel Başkanı belirlendi. Genel Başkanlık koltuğuna seçilen isim, değişimi simgeleyen Özgür Özel olmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çalışma ofisinde bir araya gelmiş ve görüşmenin sonrasında Özel ve İmamoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak aralarında güçlü bir kardeşlik hukuku olduğunu vurgulamışlardı.

İki lider, bu kardeşlik hukukunun CHP'yi iktidara taşıyacak önemli bir güç olduğunu belirterek, Türkiye'yi daha güzel yerlere taşıma konusunda birlikte çalışacaklarını ifade etmiş ve kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları birlikte elde edeceklerini söylemişlerdi.

Bu günlerde yerel seçim hazırlıklarının tam gaz devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylar netlik kazanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yeniden Ekrem İmamoğlu oldu.

Yerel seçim hazırlıklarının devam ettiği bu süreçte Ekrem İmamoğlu’nun eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiği fakat Kılıçdaroğlu'nun teklifi reddettiği iddiaları da gündeme gelmişti.

Hatta eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen cenaze töreninde Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek, cenaze töreninde ayaküstü konuşmaya çalıştığı görüldü. Kılıçdaroğlu'nun ise soğuk tutumu dikkatlerden kaçmadı.

eski-chp-genel-baskani-al-216-2-41.webp

Bütün bu gelişmeler devam ederken gazeteci Talat Atilla kaleme aldığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu cephesinde flaş bir iddiayı ortaya attı.

Atilla, yazısında İmamoğlu’nun İstanbul’u kaybetmesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ittifak yaparak yeniden CHP genel başkanlığına geleceğini iddia etti.

Atilla, şu ifadelere yer verdi:

“Kılıçdaroğlu, partinin başına yeniden döneceğinden emin.

Şu aşamada bu düşüncenin bir realitesi yok ama siyasetin de matematiği yok.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 20 gündür Kılıçdaroğlu'ndan istediği randevuyu alamadı.

Özgür Özel'e verdiği randevuyu, İmamoğlu'na vermemesi CHP'nin yakın hafızasını bilenler için sürpriz değil.

Daha açık yazayım.

İmamoğlu kaybederse, Kılıçdaroğlu'nun geri dönüşü söz konusu olabilir.

Özgür Özel ile ittifak yaparak tabii ki!”

Kaleme aldığı yazısının devamında farklı iddiaları dile getiren Atilla, CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde birkaç büyükşehri kaybedeceğini iddia ederken bu durumun Özgür Özel’in CHP’nin başında kalmasını zorlaştıracağını ve Kılıçdaroğlu’nun tam da bu noktada pusudan çıkacağını ifade etti.

Atilla, şu şekilde ifadelere yer verdi:

“İktidar konforlu, muhalefet konforlu.

Bir tek vatandaş hayat pahalılığından diken üstünde.

İktidarın Erdoğan'ı var.

Muhalefetin yüz yıllık mirası ve devletten gelen tıkır tıkır parası.

CHP bu yerel seçimlerde yine hata üstüne hata yapıyor bu konfordan dolayı.

150 bin müstakil oyu olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i "Sen artık ihtiyarladın. Torun sev" diye evine gönderirken.

Hatay'ı rezil eden, depremin altında kalan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi.

Örnekleri çoğaltabilirim ama CHP'nin en az 3 büyükşehri kaybetme ihtimali yüksek.

Hatay.

Eskişehir.

Antalya.

Mersin.

Şayet buraları kaybederse, Özgür Özel'in orada durması kolay değil.

Kılıçdaroğlu'nu pusudan çıkaracak gelişme tam da bunlar olur!”

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar