Devlet Bahçeli’yi kızdıracak gelişme! MHP’li başkan, Yeniden Refah'tan aday oldu

Devlet Bahçeli’yi kızdıracak gelişme! MHP’li başkan, Yeniden Refah'tan aday oldu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde eski MHP'li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı kabul etti ve Çay'a rozet takarak, kendisinin partilerinin Pozantı Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

31 Mart Mahalli ve İdari Seçimlere doğru yaklaşırken, Yeniden Refah Partisi adaylarını belirlemeye devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtım toplantısında, 6 il, 64 ilçe ve 4 belde olmak üzere toplamda 74 belediye başkan adayı daha kamuoyuna duyuruldu.

Bugüne kadar 389 adayını açıklayan Yeniden Refah Partisi, Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı da adayları arasına ekledi. MHP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katılan Mustafa Çay'a rozetini Genel Başkan Erbakan takarken, Çay'ın partilerinin Pozantı Belediye Başkanı adayı olduğu da açıklandı.

mhpli-belediye-baskani-yeniden-refah-partisinden-aday-oldu.jpg

MUSTAFA ÇAY KİMDİR?

01 Şubat 1965 tarihinde Pozantı'da doğan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olup evli ve üç çocuk babasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Biriminde Ankara, Diyarbakır ve Adana illerinde 18 yıl süresince Sertifikalı Terör Uzmanı ve Psikolojik Harekat Uzmanı olarak görev yapmıştır. Özellikle Adana ilinde terörle mücadele, zararlı alışkanlıklar ve uyuşturucu ile aile içi iletişim konularında 500'ün üzerinde seminer ve konferans vermiş, bu konuda çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan 11 makalesi bulunmaktadır.

2004 yılında Emniyet Teşkilatından yatay geçişle ayrılarak Adana Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü olarak göreve başlayan Başkan Çay, belediyecilik alanında kendisini geliştirmiş ve gıda güvenliği ile hijyen konularında yaptığı denetimler ve çalışma prensipleri nedeniyle çeşitli sivil toplum örgütleri ve kamu kurum yetkilileri tarafından takdir, teşekkür ve başarı plaketleri ile ödüllendirilmiştir.

2008 yılında zabıta müdürü olarak emekli olan Mustafa Çay, 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde MHP'den Pozantı Belediye Başkanı olarak seçilerek göreve başlamıştır. Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, Zonguldak Belediyeler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği seminerlere katılarak belediye mevzuatı ve yönetmelikleri konusunda kendini geliştirmiştir. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar