CHP'den sert sözlerle istifa etmişti! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Battal İlgezdi hamlesi

CHP'den sert sözlerle istifa etmişti! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Battal İlgezdi hamlesi
CHP'den belediye başkan adayı gösterilmeyen Battal İlgezdi'nin istifa kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir hamle geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün (26 Ocak) yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek üzere bir araya geldi.

CHP MYK toplantısının geç saatlere kadar sürdüğü gün içerisinde, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 31 Mart'taki yerel seçimlerde aday gösterilmemesi üzerine istifa kararı aldığı bildirildi.

İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partide bir tasfiye süreci yaşandığını ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin uzaklaştırıldığını iddia ederek CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

battal-ilgezdi-paylasim-001.png

İlgezdi'nin istifa mesajındaki sözleri geniş yankı bulurken, gazeteci Barış Yarkadaş son dakika bilgisini paylaştı. Yarkadaş'a göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İlgezdi'yi arayarak istifa kararının 'yanlış' olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Yarkadaş sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“KILIÇDAROĞLU, BATTAL İLGEZDİ’Yİ ARADI… CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün zehir zemberek bir açıklama yaparak partisinden istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi aradı ve “İstifa kararını doğru bulmadığını, bu tavrın CHP’ye zarar verdiği” ni söyledi.”

baris-yarkadas-iddia.png

780035image1.jpg

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

11 Mart 1959 tarihinde Malatya'da doğan Battal İlgezdi, ilk öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlayan İlgezdi, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olarak ticaret hayatına atılmadan önce aile şirketlerinde görev aldı.

Siyasi kariyerine 1984 yılında SODEP'te başlayan İlgezdi, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı ve yedi yıl boyunca İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulunan İlgezdi, birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif rol aldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in kurucu belediye başkanı oldu.

Ardından 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerini de kazanan Battal İlgezdi, üç dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürütmektedir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar