Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Heyecanlandıran dönüşler

Bazen eskilerden bir şarkıyı duymak heyecanlandırır sizi, bazen de yıllar öncesinde okuduğunuz bir dörtlükle karşılaşmak… Temelde heyecanlanmanızı sağlayan şey ne o şarkıcının eseri iyi icra etmesidir ne de şairin kaleminin çok kuvvetli olması…

Anlardır sizlere o heyecanı yaşatan.  Bir kişidir, durumdur , duygudur çoğu zaman…  Anlarda yaşadıklarınızdır!

İşte tam da bu duyguları içinde barındıran ve iyi bir televizyon izleyicisini heyecanlandıran bazı yapımlar vardır ki  onların adı ne zaman bir yerde anılsa mutlaka hakkında uzun uzun sohbetler edilir.

Sanatın birleştirici gücü ve içinde taşıdığı enerji de o duyguları yakalamasından kaynaklanır. 

Bizimkiler, Süper Baba, Kaygısızlar, Leyla ile Mecnun, Bir Demet Tiyatro… yayınlandıkları dönemin ötesine geçmeyi başarmış işlerdir. 

Sadece samimiyetleriyle değil aynı zamanda senaryonun ardındaki zeki kalemlerin de başarısıdır bu…

Ve bazen ne yazık ki yeniden aynı ekiple ekrana dönmelerine rağmen aynı başarıyı yakalayamazlar.

Bir Demet Tiyatro'da bunu deneyimlemiş ve hüzünlü bir şekilde ikinci ekran macerasında aynı tadı bulamamış biri olarak Leyla ile Mecnun dizisinin aynı kadro ile yeniden bir dijital platform üzerinden ekranlara döneceğini duyunca farklı duygular yaşadım.

TRT ekranlarında yayınlandığı dönemde insanların kulaktan kulağa reklamını yapmalarıyla giderek devleşen bir yapım halini alan Leyla ile Mecnun seyirciden gelen yoğun istek üzerine çekilen 'zorlama' final sahnesiyle boğazımızda acı bir tat bırakmıştı.

Ekibin sevilen performansı ve uyumlu halleri onların "Ben de Özledim" dizisinde yeniden buluşmalarını sağlamış olsa da ekran macerası sadece bir sezon sürdü.

Şimdilerde Leyla ile Mecnun'un eski bölümleri bir başka dijital kanalın arşivinde seyirci ile buluşurken onun karşısına çıkacak olan yepyeni bir Leyla ile Mecnun'un şansı ne olur bunu zaman gösterecek.

Ancak şu bir gerçek ki 'absürt komedi' türünün  icrası ve anlaşılması zor bir coğrafyada varlığını sürdürmesi ve ikinci bir şans bulması pek de rastlanan bir durum değil.

Sosyal medya üzerinden binlerce hatta yüzbinlerce absürt içeriğe kolayca ulaşırken, 'efsanenin yeniden doğuşuna tanıklık eder miyiz?' sorusu kafamın bir köşesini meşgul ediyor.

Üzerinden  yedi yıl geçtikten sonra gerçek hayatta babalığı tatmış bir Mecnun'un  daha olgun bir aşık görüntüsü çizeceğini mi düşünmeliyiz yoksa İsmail abinin geçen yıllar içinde daha çok delirdiğine mi tanıklık edeceğiz?

Ama hiç şüphesiz tam kadro olarak dönüş yapacak Leyla ile Mecnun dizisinin gizli kahramanı ve merak edilen yüzü Erdal Bakkal olacak…

Bu tarz dönemine damga vurmuş işlerin yeniden döneceği haberlerini almak ister istemez psikolog güdümlü dizilerden farklı bir yapım görmek isteyenleri sevindiriyor.

Dijital mecralar hangi eski dizileri tozlu raflardan çıkarıp önümüze koyar bilinmez ama zamanın Leyla ile Mecnun üzerinde yarattığı aşınmayı ya da katkıyı merak ettiğimiz kesin…

Heyecanlandıran dönüşler vardır insan hayatında bir sevdiğinize olan dönüştür, aileyle buluşmadır aylar sonra bir otobüs terminalinde,  bittiğini düşündüğünüz bir ilişkinin yeniden başlamasıdır kalbinizi hızlandıran…

Varsın tüm bu coşkuları dolu dolu yaşatsın bize varsın yeniden bir araya gelen ekip yeniden götürsün bizi eski güzel günlere…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları