Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Hey minik uzaylı

Dünya dışı varlıklara dair gizem, insanlık için çözülmesi gereken en büyük bilinmezlerden biri olmuştur.

Özellikle Hollywood bundan yıllarca ekmek yemiş, farklı türdeki filmlerde bizleri bekleyen uzaylı istilasına karşı hazırlamıştır.

Ziyaretçiler adlı dizide kendisini bizlere benzeten ancak bütün bir şekilde yemeye çalıştıkları farelerle dikkatleri üzerine çeken uzaylılar karşımıza çıkmıştı.

Alf adlı diziyse, görüntüsü son derece garip koca burunlu ve kediyle beslenen bir uzaylıyı sokmuştu hayatımıza…

Star Trek adlı dizide sonsuz uzayın derinliklerine açılmış ve o dönemin makyaj teknikleri el verdiği oranda farklı görünen uzaylılarla tanışmıştık.

E.T adlı film sevimli uzaylı kavramıyla tanıştırmıştı bizleri, parmağının ucundaki ışıkla sihirli şeyler de yapabiliyordu üstelik…

Bilinmeyenden korkulmalıdır düsturuyla hareket eden film ve dizi sektörü çoğunlukla uzaylıları korkutucu ve bizleri öldürmek isteyen yaratıklar olarak tasvir etmeyi seçti.

Siyah Giyen Adamlar filminde Will Smith’in kötü uzaylıları avlamasını izledik ve bir dünyalı olarak ne kadar şanslı olduğumuzu düşündük.

Çizgi romanlar, filmler, diziler ve hatta haberler bile bizleri koca kafalı, siyah gözlü ve minik bedenli uzaylı görüntüsüne alıştırdı.

Belki de bu yüzden Meksika’da sergilenen mumyalanmış uzaylı bedenleri çok büyük bir infial yaratmadı.

Zaten filmlerde ve dizilerde gördüğümüz uzaylıların oyuncak bebek boyutundaki mumyalanmış bedenleri bir Mısır firavunu mezarı açılışı kadar büyük ilgi görmedi.

Uzay gemisiyle dünyanın yörüngesine girmeyen, gezegen çevresindeki uydulara zarar verip ardından Beyaz Saray’ı hedef almayan uzaylıların olduğu düşüncesi bizlere hiç de gerçekçi gelmedi.

1996 yılına ait Mars Attacks filmi bile muhtemel uzaylı tehlikesini gerçekçi bir şekilde anlatmayı başarmıştı.

Günün sonunda ‘minik uzaylıların’ bin yıllık mumyalanmış bedenleri ilerleyen zamanlar için ne gibi gerçeklerin ya da soruların kapısını açacak bilinmez ama insanoğlu şimdilerde Mars gezegeninde solunabilir hava üretme çalışmalarında başarı kaydetmiş gibi görünüyor.

Bu hızla gidersek gerçek minik uzaylılar minik gemileriyle dünya atmosferine giriş yaptığında hiç de şaşırmadan olanları izleyecek ve ardından yeni başlayan ve korkutucu uzaylılarla dolu bir bilimkurgu filmine geçiş yapacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları