Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Hedefteki adam Tarkan

Pandemi döneminde pek çok sanatçı gibi ortalarda görünmeyen Tarkan, sonrasında oynadığı reklamlar ardından da ''Geççek'' adlı şarkısıyla yeniden Türkiye''nin gündemine oturmayı başarmıştı. Bir süredir kendisinden söz ettiğimiz başarılı şarkıcı bu defa İzmir''de bir halk konserinde çıktı karşımıza.

Öyle sıradan bir konser değildi bu, İzmir''in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle verilen bir konserde sahne almıştı başarılı isim! Durum böyle olunca da hedefe konulmakta gecikmedi.

Çünkü Tarkan, bu kadar uzun yıllar müzik piyasasında sesiyle ve sahne başarısıyla var olmasının dışında özellikle son yıllarda gündelik sorunlara yaklaşımıyla da halkın nabzını tutma başarısıyla da neden kalıcı olduğunu ispatladı.

Türkiye''deki alışılagelmiş ''sanatçının siyasi görüşü olamaz'' kalıplarının ötesinde hareket eden ve dönemin tersinde düşünceleri olsa da bunları kitlelere ulaştırmaktan geri durmayan Tarkan bu çıkışlarıyla önemli bir etki yaratıyor.

Sosyal medyanın, pek çok yayın organından daha güçlü olduğu bir dönemde milyonlarca takipçisiyle etkileşimini koparmayan ve pandemi sürecinde sahnelerden uzak kalsa bile gündemi meşgul eden konularda yaptığı paylaşımlarla kendisinden söz ettiren Tarkan yaptığı bu çıkışlarla milyonlarca insanın yüreğine ve aklına dokunmayı başarıyor.

Hatta sadece şarkı söyleyerek öylesine etkili oluyor ki bazı gazeteciler onu tek bir görüşün adamı ilan etmekten geri durmuyor. Ancak şarkının birleştirme ve etkileme gücünden bi haber bu insanlar, Tarkan''ın müziğiyle ve sanatıyla kalplere dokunduğunun farkında değil.

İşte Tarkan''ın hedefe konmasının yegâne sebebi de bu! Onun şarkı söyleyerek yakaladığı birleştirici güç! Yıllar sonra bile halen keyifle söylenen ''Bir oluruz yolunda'' şarkısı onun ne kadar başarılı bir isim olduğunu kanıtlıyor. Ülkeyi kutuplara ayırmak ve günden güne eriyip gitmesini sağlamak isteyenler işte bu yüzden onu eleştiriyor.

Birlikten nasıl bir kuvvet doğduğunu çok iyi biliyorlar çünkü… Tarkan, hesabından yaptığı paylaşımlarla yaratacağı etkinin farkında olduğu için bunları yazıyor bir şeyleri değiştiremeyecek olsa da benzerleri yaşanmasın diye tarihe not düşüyor!

İşte Tarkan''ın İzmir''de sahneye çıkıp herkesi yine kendisine hayran bırakmadan önce tek bir ses oluşturmayı başardığı paylaşımlar:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''nun gönderisini yayınlayan Tarkan "Ya duracak, ya duracak bu cinayetler. Bu böyle gitmez, gitmeyecek. Kadınları koruyan yaptırıcı yasalar çıkana kadar direneceğiz. Yetti artık..." diyerek yaşanan kadın cinayetlerine karşı sesini çıkardı.

Kaz Dağları''nda gerçekleştirilen ağaç katliamına, ''''Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık'''' sözleriyle tepki göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları