Hasan Bitmez'in ölümüyle Meclis'te grubu düşen Saadet-Gelecek'in B planı ortaya çıktı! Hangi parti ile görüşecek?

Hasan Bitmez'in ölümüyle Meclis'te grubu düşen Saadet-Gelecek'in B planı ortaya çıktı! Hangi parti ile görüşecek?
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in yaşamını yitirmesi ile Saadet-Gelecek Meclis Grubu düştü. Olası bir grup düşmesine karşın Bitmez'in ise 2 ay önce B planları olduğunu söylediği ortaya çıktı. Peki, bu B planı ne?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kürsüde İsrail’le ticaretin sürdürülmesine yönelik konuşma yapan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez konuşma sırasında kalp krizi geçirdi. Meclis’te yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Bitmez, hayatını kaybetti.

Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet Partisi grubu düştü çünkü yasa kapsamında Meclis'te grup kurabilmek için en az 20 milletvekili olması gerekiyor.

SAADET PARTİSİ’NİN B PLANINI ANLATMIŞTI

Odatv'den Talha Özmen'in haberine göre, hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez yaklaşık iki ay önce yaklaşık iki ay önce katıldığı bir ilçe divan toplantısında konuşmuş ve herhangi bir grup düşmesi durumunda yapılacak hamleye dair ipuçları vermişti.

Gerçekleştirilen toplantının ardından partililer Bitmez’e “Olur da bir milletvekili parti değiştirir ve grup düşerse ne olacak?” sorunu sormuş Bitmez de bu soruyu “Bizim de bir B planımız var” şeklinde yanıt vermişti.

Bitmez, başka partiden milletvekilleri ile görüşüldüğüne dikkat çekmiş “Bazı milletvekilleri ile görüşüyoruz. Bizim sayımız artabilir. Zaman gösterecek…” ifadelerine yer vermişti.

BU PARTİ İLE GÖRÜŞECEK İDDİASI

Meclis’te grubu düşen Saadet ve Gelecek Partisi’nin Demokrat Parti ile görüşmeye hazırlandığı iddia edildi.

Gündeme gelen görüşmeyle beraber Demokrat Parti milletvekillerinin de Saadet-Gelecek grubuna katılarak üçüncü parti olacağı ihtimali kulisleri hareketlendirdi.

Demokrat Parti’nin olası görüşmenin ardından nasıl bir yanıt vereceği henüz bilinmezken görüşmenim önümüzdeki, günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

HANGİ VEKİL SAADET PARTİSİ'NE GEÇECEK?

Önümüzdeki günlerde Saadet ve Gelecek Partisi’nin Demokrat Parti görüşmesi beklenirken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamaollaoğlu ile temasta olduğu, Demokrat Partili bir vekilin Saadet Partisi’ne geçeceği öğrenildi.

O vekilin ise Demokrat Partili Salih Uzun olduğu iddiası gündemde yer aldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar