AKP ve CHP arasında büyük çekişme! İzmir’den hangi isimler aday gösterilecek…Kulislerden sızdı

AKP ve CHP arasında büyük çekişme! İzmir’den hangi isimler aday gösterilecek…Kulislerden sızdı
Yerel seçimlere az bir süre kalmışken aday belirleme süreçleri sürerken CHP ve Cumhur İttifakı tarafında ise büyükşehir için aday savaşları başlamış durumda. AKP ve CHP’den İzmir için hangi isimler öne çıkıyor?

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için tüm partilerde yoğun mesai çalışmaları başladı. Büyükşehirler için belirlenecek olan isimler ise merak konusu olurken aday belirleme noktasında muhalefet ve iktidar savaşları sürüyor.

İktidar tarafında bazı büyükşehirler tekrar kazanılmaya çalışılırken muhalefet kanadında ise kazanılan mevcut büyükşehirler kaybedilmek istenmiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki belediye başkanları ‘memnuniyet anketi’ ile örgütün görüşü ve eğilim yoklaması alınarak belirlenecek açıklamasında bulunurken, Cumhur İttifakı’nda iki partinin işbirliği çerçevesinde yapılan anlaşmaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, İzmir ve Adana milletvekilleri ile bu illerin AKP’li yöneticilerinden üç aday önerisi talebinde bulundu.

YARIŞ SÜRÜYOR

Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısında İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkarılacak adaylar netlik kazanmamışken Özellikle Cumhur ittifakı ve CHP arasında İzmir için adaylık yarışı da sürüyor.

Cumhur ittifakı kanadında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener isminin üzerinde durulduğu öne sürülürken, Erdoğan’ın Pazar günü yapacağı temayül yoklamasında bu ismin önerileceği öne sürüldü.

O İSİM SAHA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İzmir için AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın adının da öne çıktığı bilgisi kulisleri hareketlendirdi. “Üç dönem kuralı” nedeniyle 28. dönemde milletvekili olmayan Dağ’ın sık sık Meclis’e gelerek görüşmeler yaptığı ve İzmir için daha çalışmalarına başladığı öne sürüldü.

CHP İZMİR İÇİN HANGİ İSMİ ADAY GÖSTERECEK?

Muhalefet kanadında ise İzmir için aday çıkarılacak ismin yapılacak olan anket sonucunda karar verileceği öne sürüldü. 3 anket firmasının gerçekleştiği anket sonuçları PM ve MYK’ye sunularak parti tarafından karar verilecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuk olduğu bir canlı yayında ise İzmir adayı ile ilgili “Benim memnun olup olmamam önemli değil. Taahhüdüm var. Halkın gönlünde olan benim de gönlümde. Performansı, memnuniyeti yüksek olan yeniden aday gösterilecek. Değilse yeni arkadaşımız aday gösterilecek. İzmir’de anket olsa çoktan karar verirdim. Birkaç hafta içinde anketler belli olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanımızla ilgili anket iyi gelirse yola devam ederiz. Tereddüt varsa anketi yenileriz. Eğer olumsuz ise arayışa gideriz. Profil anketi yaparız” şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar