Ahmet Zeki Üçok Meral Akşener'le yaptığı son konuşmanın detaylarını ilk kez anlattı! Dün görevden alınmıştı

Ahmet Zeki Üçok Meral Akşener'le yaptığı son konuşmanın detaylarını ilk kez anlattı! Dün görevden alınmıştı
Dün görevden alınan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’le yaptığı son konuşmayı ilk kez anlattı.

Art arda gelen istifalar ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti’de sular durulmuyor. İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok’un görevden alınacağı iddiaları kulisleri hararetlendirmiş ve Üçok, dün görevden alınmıştı.

Üçok, görevden alınmasının nedenini sosyal medya paylaşımları nedeniyle olduğunu aktardı.

Sözcü’den Aytunç Erkin'e konuşan Üçok, aldığı WhatsApp mesajı ile görevden alındığını öğrendiğini ve mesaj gönderilen numaranın da kayıtlı olmadığını söyledi.

“GÖREVİNİZDEN EL ÇEKTİRİLDİNİZ”

Üçok'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Önceki akşam bende kayıtlı olmayan bir numaradan WhatsApp mesajı geldi. ‘Tüzüğün 48 ya da 50’nci maddesine göre. İmza Meral Akşener.’ Evet... Genel Başkan Meral Akşener imzalı ve görevimden alındığım yazılıydı.

Sonrasında Meral Hanım’ı aradım o da doğruladı. Kendisine ‘Böyle bir yazı aldım. Neden?’ diye sorduğumda bana yanıtı şu oldu: ‘Evet talimatı ben verdim. Bir tweet atmışsın. O tweet partide sorun yarattı. Herkes beni aradı.’

“PARTİ İÇİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ”

Ben de dedim ki: ‘Sizi destekleyen bir paylaşımdı o. Kürşad Bey beni aradı ‘Partiden ayrılacakmışsınız gibi anlaşılıyor. Bunu değiştirir misiniz?’ dedi, ben de ekleme yaptım.’

Meral Hanım şöyle devam etti: ‘Ama değiştirmeden önce bu parti gibi cümleler kurmuşsunuz.’ Ben de arkasından ‘Bir rahatsızlık yaratıyorsam isterseniz partiden ayrılabilirim’ cümlesini kurdum. Sayın Genel Başkan şu cümleleri kurdu: ‘Çalışmalarınızı beğeniyorum. Sizi korumak istiyorum. 31 Mart’a kadar dik durmalıyız. Ben karar alıyorum İstanbul’da başka uygulanıyor. Parti içine çeki düzen vermeliyiz. Sinirlendiyseniz takdir sizin, ayrılabilirsiniz.’

“BENİM BÖYLE BİR YAZIDAN HABERİM YOK”

Sonrasında partiden gelen yazıya bir daha bakayım dedim yazı yok ve WhatsApp mesajı silinmiş. Numarayı aradım. ‘Neden gönderdiniz, neden sildiniz?’ dedim. Genel Sekreter Ayfer Yılmaz’ı aradım yanıt vermedi. Dün sabah gazeteci Hilal Köylü aradı ve görevden alındığımı duyduğunu söyledi. Sonra Ayfer Hanım aradı: ‘Benim böyle bir yazıdan haberim yok.’ Ben de ‘Ben genel başkan yardımcısıyım usulü böyle olmamalıydı’ diye konuştum. Bir kez daha Ayfer Yılmaz’ı aradım tekrar ve gazetecilerin aradığını söyledim bana ‘Yarım saat, bir saat müsaade verin bana bilgi vereceğim’ dedi.”

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, dün 13.40 civarı Üçok'un görevden alındığını resmi olarak açıklarken Üçok'un “Ben şaşkınlık içindeyim” cümlelerine yer verdi. Ayrıca Üçok, partiden istifa etmek gibi bir fikri olmadığını açıkladı.

iyi-parti-de-ahmet-zeki-ucok-gorevden-aliniyor.jpg

AHMET ZEKİ ÜÇOK KİMDİR?

Bursa’da 9 Nisan 1961 yılında Mustafakemalpaşa, Koşuboğazı köyünde doğdu Ahmet Zeki Üçok, ilk ve ortaöğrenimin ardından Işıklar Askeri Lisesi’ni ve Hava Harp Okulu’nu bitirdi.

1981-1993 yılları arasında uçaksavar subayı olarak görev yapan Üçok, bu sırada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Üçok sırasıyla Askeri Hakim Sınıfı’na geçerken Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora eğitimini tamamladı.

Eskişehir 1.Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi üye ve başkanlığı, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı Adli Müşavirliği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcılığı görevlerinde bulunan Üçok, 2022 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlığına getirildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar