Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nda yeni bir uygulamaya geçti! Tarihte ilk kez yaşanıyor

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nda yeni bir uygulamaya geçti! Tarihte ilk kez yaşanıyor
Hakkında çıkan haberler sebebiyle son zamanlarda gündemden düşmeyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Erkan’ın kendisine yakın birkaç kişi dışında hiçbir yöneticiyle doğrudan temasının kalmadığı öne sürüldü.

Ekonomi bürokrasisinde son bir buçuk aydır konuşulan iddialar Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un, Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunmasıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Bankanın sosyal tesislerinin aileye tesis edildiği iddialarının da yer aldığı birçok haber ile gündeme gelen Erkan ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

10Haber yazarı Erdal Sağlam bugünkü yazısında, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının alınacak kararlar yerine kişisel tartışmaların yapılıp yapılmayacağının merak edildiği bir toplantıya dönüşmüş durumda olduğunu ifade etti.

"TALİMATLARI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VERİYOR"

Edindiği bilgileri kaleme alan Sağlam, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın banka içinde kendisine yakın birkaç kişi dışında hiçbir yöneticiyle doğrudan teması kalmadığını yazdı.

Bunun önemli göstergeleri olduğunu belirten Sağlam, ”Çalışanların, hatta genel müdürler ve başkan yardımcılarının bile talimatları başkandan değil başkan yerine Özel Kalem Müdürü Sinan Güler’den aldıkları bir yönetim tarzına geçilmiş olması gösteriliyor” diye aktardı.

Sağlam ayrıca, böyle bir uygulamanın Merkez Bankası’nda ilk kez yaşandığı da yazdı.

NE OLMUŞTU?

28 Mayıs’ta bir kez daha seçim kazanan Erdoğan hükümeti, ekonomi modelinden vazgeçerek yeni bir yol haritasını benimsedi. Bu kapsamda, piyasaların güvendiği isimlerden Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Erkan ise Merkez Bankası Başkanlığı'na getirildi.

Mehmet Şimşek'in "rasyonel politikalara geçildiği" açıklamasının ardından Merkez Bankası, faiz oranlarını yedi ay içinde yüzde 8,5'ten yüzde 42,50'ye çıkardı. Bu süre zarfında, ekonominin döviz ihtiyacını karşılamak adına Şimşek ve Erkan, Batı ve Körfez ülkeleriyle yoğun görüşmeler gerçekleştirdi.

Dünya Bankası, 7 Eylül tarihinde Türkiye'ye yönelik "istikrar için" 35 milyar dolarlık (937 milyar 598 milyon 550 bin TL) yatırım paketini duyurarak ekonomik iyileşmeye destek verdi. Bu adım, Türkiye'nin uluslararası alanda güvenilirliğini artırmak ve ekonomik istikrarı sağlamak adına önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Sağlam’ın aktardığına göre bu ayki toplantıda 2,5 puanlık faiz artışı bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar