Erdal Beşikçioğlu örnek aldığı belediye başkanını ilk kez açıkladı

Erdal Beşikçioğlu örnek aldığı belediye başkanını ilk kez açıkladı
CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı gösterilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, yerel seçimlere ilişkin konuştu. Adaylık süreci hakkında bilgiler veren Beşikçioğlu, örnek aldığı siyasetçinin kim olduğunu da ilk kez açıkladı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyaset arenası epey hareketlendi. Adayların kıyasıya rekabet etmek için yarışacağı seçimlerde, adaylığıyla dikkat çeken isimlerin başında Behzat Ç. karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu olmuştu.

CHP’den Ankara Etimesgut belediye başkan adayı olan Beşikçioğlu Sözcü’den Saygı Öztürk’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Adaylık süreci hakkında konuşan Beşikçioğlu, CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol’un kendisini arayarak teklifte bulunduğunu söyledi. “Ben sanatçıyım. Belediye başkanlığı anlamam” çıkışını yaptığını ifade eden Beşikçioğlu, Erkol’un “Erdalcığım şu anki belediye başkanının mesleği muhasebeci. Yani doktorumuz var, müteahhidimiz var, berberimiz var. Belediye başkanı hizmet başkanlığıdır. Senin hizmetine, bilgi birikimine ihtiyacımız var” karşılığını verdiğini aktardı.

"SOSYAL DESTEKLERDE BULUNMAK EN BÜYÜK ARZUM"

Ardından CHP lideri Özgür Özel ve İl Başkanı Ümit Erkol’la buluştuğunu ifade eden Beşikçioğlu, on yıldır tiyatro yaptığını v; tek bir siyasetçiyi sahnesine getiremediğini aktararak, “Madem öyle, ben de siyaset sahnesine çıkıyorum” diyerek teklifi kabul ettiğini anlattı.

Siyasete değil hizmete adım attığını belirten Beşikçioğlu, herhangi bir vaatte bulunmayacağını söyledi. “İhtiyaçlar dahilinde toplumsal barışı kucaklayabilecek bir yapı yaratmaya çalışacağım” diyen Beşikçioğlu, ülkede partiler arasında fanatizm doğmaya başladığını dile getirdi. Bu durumun hizmeti de etkilediğini söyleyen Beşikçioğlu, “Ben biraz daha kucaklayıcı, partilerine bakmadan sadece hizmet odaklı eylemler gerçekleştirmeye çalışacağım. 15 gündür bu işin içerisindeyim. Çok gezmek, çok sohbet etmek istiyorum. Sosyal desteklerde bulunmak en büyük arzum ve isteğim” ifadelerini kullandı.

aa-20240112-33421286-33421258-chpnin-etimesgut-belediye-baskan-adayi-besikcioglu-sorulari-yanitladi.jpg
Fotoğraf: AA

“Ben rantı anlamam, rant siyasetinden de hiç hoşlanmam” söylemini tekrar eden Beşikçioğlu, “Ben biraz daha sosyo- kültürü, kendi içerisinde entelektüel seviyesini yükselten ama katılımcı bir belediyecilikle aslında halkın kendini yönettiği bir yapıyı kurmaya çalışacağım” diye konuştu.

Seçmenin kalbini kazandığı takdirde Etmesgut’a mutluluğu getirebileceğini vurgulayan Beşikçioğlu, mevcut belediye başkanın elinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti.

Şimdi bakıyorum kültür merkezi yapılmış. Kültür Merkezi’nin içi boş” diyen Beşikçioğlu, şunları aktardı: “Devlet tiyatrolarıyla beraber ortaklaşa hareket edilmek istenmiş ki bu çok tuhaf geliyor bana. Eğer Devlet Tiyatrosu orada olacaksa o kültür merkezini belediyenin yapmasına gerek yoktu. Zaten devlet de yapabilirdi kültür merkezini.”

“BENİM İŞİM İNSAN”

Etimesgut’un sosyolojik yapısını irdeleyen ve insana dokunabilen oyunları ön plana çıkartacaklarının altını çizen Beşikçioğlu, ailelere sosyal yardım yapacaklarını belirterek, “Çok genç aileler var yani 30 yaşında 35 yaşında 3 kişilik aileler var ama bir de babaanne eklendiği zaman bu iki genç bireyin ailesini devam ettirmek için büyük zorluklar çektiğini gördük. Ailenin genç bireylerini rahatlatacağız. Biz yardım ettiğimiz sürece insanların yüzü gülmeye başladığı zaman asıl üretime o zaman başlayacağımıza inanıyorum. Benim işim insan. Evet rant bilmem ama insanı, onun kalbini, arzusunu, isteğini çok iyi bilirim” ifadelerini kullandı.

aa-20240112-33421286-33421274-chpnin-etimesgut-belediye-baskan-adayi-besikcioglu-sorulari-yanitladi.jpg
Fotoğraf: AA

EN BEĞENDİĞİ BELEDİYE BAŞKANINI AÇIKLADI

Belediyecilikte en beğendiği belediye başkanını da açıklayan Beşikçioğlu, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek aldığını aktardı.

Büyükerşen'in Eskişehir’in entelektüel seviyesini yükselttiğini, bilinçli yurttaşlar haline çevirdiğini belirten Beşikçioğlu, Mansur Yavaş ve Murat Karayalçın’ın da sosyal belediyeciliğini örnek aldığını belirtti.

Beşikçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Etimesgut belediye başkanı adayları da takdirlerini benden yana kullanırlarsa sanırım bu izlekte ben de devam edeceğim. Çünkü 35-40 yaş arası bir genç aile yapısı, 14-19 yaş arasında çok genç bir kitle var ve bu kitlelere de ben sanırım dokunabileceğimi düşünüyorum.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar