AKP'de şok ayrılık! Aday gösterilmeyince partisinden istifa etti

AKP'de şok ayrılık! Aday gösterilmeyince partisinden istifa etti
Yerel seçimlerde Şanlıurfa'dan aday olmak istediği bilinen AKP MKYK üyesi Kasım Gülpınar'ın, istifa ettiği öne sürüldü.

Şanlıurfa'da 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesi, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar'ın Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına seçilmemesi üzerine partisinden istifa ettiği iddia edildi.

kasim-wupw-cover-jpg.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile devam edileceğini açıkladığı belediye başkanlığı adaylığı sonrası, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar'ın istifası dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Danışmanı olan Gülpınar'ın istifasını noter aracılığıyla gönderdiği ve salı günü yeni yol haritasıyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi. Gülpınar, Urfa'dan 3 dönem milletvekili olarak seçilmiş ancak son seçimlerde aday olmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 Nisan 2023 tarihinde danışman olarak atanmıştı. Atama yazısında, "Partimiz politikalarının geliştirilmesinde danışmanlık hizmet ve fonksiyonunun sağlayacağı katkının önemli bir yeri bulunmaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

Siverek, Şanlıurfa'da 1969 yılında doğan iş insanı ve siyasetçi Kasım Gülpınar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. TBMM 24-25-26-27. dönem AK Parti Şanlıurfa milletvekili olarak görev yapan Gülpınar'ın salı günü yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar