Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Gündemi pencereden takip etmek

Yanı başımızda yaşanan çatışmalar, ülke içindeki ekonomik kaos, sonu hiç gelmeyecekmiş gibi duran karanlık haberler...

Keyif almak her geçen gün zorlaşıyor keza keyif vermek de öyle! Çatışma haberlerinden kafamızı çevirip başka haberlere bakmak istediğimizde kediye pompalı tüfekle ateş eden adamın haberine denk geliyorsunuz mesela...

Sosyal medyadan takip etmeye kalkarsanız gündemi bir daha hiç güneş doğmayacak gibi düşünebilirsiniz... Hiç kimsenin birbirini anlamaya çalışmadığı bir ortamdan sıyrılıp televizyona yöneldiğinizde hemen her konunun uzmanı isimlerin dünya savaşı ihtimalini yorumladığına tanıklık ediyorsunuz.

Herkesin kapısının önünü süpürmesi gerektiği düşüncesiyle hareket etsek, bireysel sorumluluklarımızı yerine getirsek biraz daha pozitif bir şekilde bakabiliriz geleceğe. Herkesin her konuda önemli fikirleri olduğu bir dönemden geçiyoruz, herkes çok biliyor ve bu bilgisinden o kadar emin ki karşısındaki insanların farklı bakış açılarına tahammül edemiyor.

Birbirini kırma pahasına savunuyor doğruluğuna emin olduğu fikrini... Atılacak adımlara kendimiz karar veriyorsak yarına dair planlarımız varsa kendi gündemimizi belirleme şansını da yakalarız.

Ancak hayatımızın kontrolü elimizin altından kayıp gitmişse televizyon yorumcularının insafına kalır, sosyal medyanın acımasızlığı içinde öğütülür gideriz...

Zamlarla başladığımız yıl savaş haberleriyle sürüp gidiyor... Hayatımızın merkezine çöreklenen kötücül havayı daha kötü bir havayla unuttuğumuz bir süreçten geçiyoruz. İnsanlık bir sınava mı tabi tutuluyor yoksa topyekün bir işleyiş değişikliği için anlaşmaya mı varıldı bunu karanlığın sonundaki güneşi görüp çevremize bakma fırsatımız olduğu zaman söyleyeceğiz.

Sosyal medyada dolaşırken uzun yaşamın sırrını paylaşanlara da rastlıyorsunuz büyük büyük dedesinin bir kağıda karaladığı maddeleri paylaşıyor takipçileriyle... Maddelerden biri ''Yalnız kalma!''

Öylesine yalın ve öylesine önemli bir öğüt ki bu uzun yaşama dair. Çünkü herkesin yardıma ne kadar muhtaç olduğunu ve yalnız başına sorunların üstesinden gelmekte ne kadar zorlandığını görüyoruz. Tek başımıza altından kalkamayacağımız felaketleri yaşıyoruz.

Kimi zaman ''Doğa Ana'' sınıyor bizi kimi zaman da büyük silahları olan büyük devletler!

Her gecenin sonunda doğacak güneşe yüzümüzü çevirdik bekliyoruz, elimizden geleni yapıp ümitleniyoruz... Yaşadığımız bu kötü günleri atlatmak adına ve akıl sağlığımızı da koruyabilmek adına ağzına kadar kötücüllük dolu yayınlardan ve paylaşımlardan uzak durup en azından bir süre için gündemi evimizin penceresinden takip etmeye çabalıyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları