Gümüşhane'de meydana gelen depremler sonrası Naci Görür'den önemli uyarı: Bu bölgede deprem stresi yükselebilir

Gümüşhane'de meydana gelen depremler sonrası Naci Görür'den önemli uyarı: Bu bölgede deprem stresi yükselebilir
Gümüşhane’de art arda yaşanan depremler vatandaşlarda paniğe yol açarken, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür önemli bir uyarıda bulundu. Görür, “Gümüşhane bölgesinde deprem stresi yükselebilir” dedi.

AFAD, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dün gece saat 23.13’te büyüklüğünde deprem meydana geldiğini söylemişti. Önceki gün saatlerinde de aynı bölgede ve aynı saatlerde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı. Peş peşe yaşanan bu depremler sonrasında Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever bir televizyon kanalına konuk olarak, yaşanan depremlerin can ve mal kaybına sebebiyet vermediğini açıkladı.

Deprem uzmanı Naci Görür’ den dikkat çekici açıklama

Halkı paniğe ve endişeye sokan depremler sonrasında Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremlerle ilgili olarak, "Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir" dedi.

Sosyal medyada açıklamalarına devam eden Naci Görür şunları da ekledi:

"Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar