İnatçı pas lekeleri söküp atmak artık çok kolay! Tek bir malzemeyle 15 saniyede temizleniyor

İnatçı pas lekeleri söküp atmak artık çok kolay!  Tek bir malzemeyle 15 saniyede temizleniyor
Pas lekelerini temizlemek artık sosyal medyada viral olan bir yöntemle oldukça kolay hale geliyor. Üstelik zararlı kimyasallar kullanmadan yapılan bu pratik çözüm, deneyenleri oldukça memnun ediyor.

Pas lekeleri sıklıkla kapı kolları, menteşeler, musluklar ve bataryalarda rahatsız edici olabilir ve genellikle geleneksel temizlik yöntemleriyle tamamen giderilemezlerdi. Bu lekeleri temizlemenin en yaygın yolu, zararlı kimyasallar içeren ürünleri kullanmaktı. Ancak, son dönemde popüler hale gelen bir viral uygulama, kabartma tozu kullanarak pas lekelerini kolayca temizlemenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Batarya veya kapı kollarını değiştirmek veya zararlı kimyasallara başvurmak zorunda kalanların artık bu zahmete katlanmalarına gerek olmayabilir. Sosyal medya kullanıcıları, sadece kabartma tozu kullanarak pas lekelerini yok etmenin etkili bir yöntemini paylaştılar.

Bu bilgiyi deneyenler oldukça şaşırtıcı sonuçlar elde etti. İnternet fenomenleri de bu uygulamayı deneyip sonuçları paylaşarak olayın daha da büyümesine neden oldu. Deneyenler, "Gerçekten işe yarıyor" gibi yorumlarla memnuniyetlerini dile getirdiler.

PAS LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Kapı kolları, menteşeler, musluk bataryaları gibi metal yüzeylerde oluşan pas lekeleri genellikle yoğun kimyasallarla temizlenmesi gereken sorunlardı.

Ancak bu kimyasallar sağlık için risk oluşturabilir. Doğal bir çözüm arayanlar için sosyal medyadan hızlı bir çözüm geldi.

Pas lekesini temizlemenin tek gerekeni bir paket kabartma tozu. Elinizde bir paket kabartma tozu bulunduruyorsanız, bir bulaşık süngeriyle bir miktar kabartma tozunu süngere döküp metal yüzeydeki pas lekesini hafifçe ovuşturarak temizleyebilirsiniz.

Süngerle 15-20 saniye kadar nazikçe ovuşturarak pas lekesinin kaybolduğunu görebilirsiniz. Bu yöntemi deneyenler, sonuçtan hem memnun kaldılar hem de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

passss-001.jpg

kapi-kolu-temizligi-nasil-olur-1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar