Öğrencilerin gözü kulağı bu haberdeydi: Burs ücretlerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Öğrencilerin gözü kulağı bu haberdeydi: Burs ücretlerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren burs ücretleriyle ilgili önemli gelişme yaşandı. İşte burs ücretlerinin hesaplara yatacağı tarih...

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri, yüksek enflasyon nedeniyle zorluklarla karşı karşıya. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan öğrenciler, KYK bursuyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ancak bu yeterli olmayabiliyor ve öğrenciler destek arayışına giriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu zorlukları hafifletmek için önemli bir adım atıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, burs verilen öğrenci sayısını artırarak 100 bin öğrenciye eğitim desteği sunacaklarını açıkladı.

İBB tarafından sağlanacak eğitim desteği miktarı 7 bin 500 TL olarak belirlendi. İmamoğlu, bu bursun Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir katkı olduğunu vurguladı. Eğitim desteği, öğrencilerin hesaplarına 20 Aralık tarihinde yatırılacak.

Öğrenciler, İBB burs başvurularını İstanbul Senin uygulaması aracılığıyla yapabilecekler. İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden de başvuru süreci ve ayrıntılı bilgilere erişim sağlanabilecek. Öğrenciler, İstanbul Senin uygulaması ya da İBB'nin web sitesi üzerinden evrak işlemlerini tamamlayarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu destekle, İBB, öğrencilere maddi anlamda önemli bir destek sağlamayı amaçlıyor.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar